αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Jaguar παρουσίασε το τιμόνι του μέλλοντος. Θα το παίρνεις… σπίτι σου και θα είναι high-tech

Η Jaguar παρουσίασε το τιμόνι του μέλλοντος. Θα το παίρνεις… σπίτι σου και θα είναι high-tech

Για το «τιμόνι του μέλλοντος» κάνει λόγο η Jaguar Land Rover, στο πλαίσιο της παρουσίασης του «έξυπνου» τιμονιού Sayers στο Tech Fest, στο Central St. Martins (University of the Arts London).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, το πρωτοποριακό αυτό concept τιμονιού «ζει» στο σπίτι του χρήστη και αποτελεί έμπιστο «σύντροφό» του, καθώς είναι το πρώτο ενεργοποιούμενο με φωνητικές εντολές τιμόνι τεχνητής νοημοσύνης, ικανό να φέρνει σε πέρας εκατοντάδες διαφορετικές εργασίες και λειτουργίες. Μεταξύ αυτών είναι και η επικοινωνία με ένα on-demand service club, το οποίο παρέχει στα μέλη του τη δυνατότητα να μοιράζονται, εάν το επιθυμούν, το αυτοκίνητο, μεταξύ τους- με το κάθε μέλος να έχει το δικό του τιμόνι, το οποίο και θα χρησιμοποιεί όταν έρχεται η σειρά του.

«Φανταστείτε ένα μέλλον αυτόνομων, διασυνδεδεμένων και ηλεκτρικών οχημάτων, όπου δεν κατέχετε ένα μεμονωμένο αυτοκίνητο, αλλά αντ’αυτού καλείτε το όχημα της επιλογής σας, εκεί και όταν το χρειάζεστε. Αυτό είναι το όραμα του μέλλοντος που εξερευνά η Jaguar Land Rover με το Sayer, το διασυνδεδεμένο τιμόνι το οποίο θα μπορούσε να είναι το μόνο τμήμα του αυτοκινήτου που σας ανήκει» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Όπως διαβάζουμε στη Ναυτεμπορική, μεταξύ των λειτουργιών του συγκεκριμένου τιμονιού περιλαμβάνεται η δυνατότητα να αναλαμβάνει συνολικά τον προγραμματισμό για τη μετάβασή του στον προορισμό του: Για παράδειγμα, εάν ο κάτοχός του πρέπει να βρίσκεται σε ένα σημείο σε απόσταση δύο ωρών από το σπίτι στις 8 το πρωί, το λέει στο Sayer από την άνεση του σαλονιού του- και στη συνέχεια το τιμόνι θα ορίζει πότε πρέπει να ξυπνήσει ο χρήστης, πότε το αυτοκίνητο θα πρέπει να φτάσει (κινούμενο αυτόνομα) στο σπίτι του και ακόμη και να παρέχει συμβουλές σχετικά με τα ποια σημεία της διαδρομής ενδείκνυνται για να αναλάβει την οδήγηση ο χρήστης, έτσι ώστε να τα απολαύσει περισσότερο.

Όσον αφορά στο όνομά του, προέρχεται από έναν από τους σημαντικότερους σχεδιαστές στην ιστορία της Jaguar, τον Μάλκολμ Σέιερ, ο οποίος εργάστηκε για τη βρετανική εταιρεία από το 1951 ως το 1970.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − one =