αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Huawei φαίνεται να ώθησε χρήστες να κάνουν… ψεύτικα θετικά reviews για συσκευή της

Η Huawei φαίνεται να ώθησε χρήστες να κάνουν… ψεύτικα θετικά reviews για συσκευή της

Το Huawei Mate 10 Pro είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα smartphones της τελευταίας περιόδου, με την εταιρεία να κάνει προσπάθειες για την προώθησή του και στις ΗΠΑ – τη χώρα που “παραδοσιακά” δεν τα πάει και πάρα πολύ καλά και οι σχέσεις της με τους παρόχους αντιμετωπίζουν προβλήματα. Τώρα, μία είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου θέλει να χρησιμοποιούνται …fake reviews για την προώθηση της νέας συσκευής στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τα fake reviews, τα οποία έτρεξαν αποκλειστικά στη σελίδα του αμερικανικού retail shop Best Buy, είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα διαγωνισμού που η εταιρεία έτρεξε το Facebook. Συγκεκριμένα, στις 31 Ιανουαρίου, η εταιρεία πραγματοποίησε δημοσίευση σε group στο Facebook (με πάνω από 60.000 μέλη), ζητώντας από τον κόσμο να αφήσει σχόλια στο presale page της Best Buy, με αντάλλαγμα την πιθανότητα beta test σε ένα Mate 10 Pro. Η αρχική ανάρτηση διαγράφηκε, αλλά το 9to5Google κράτησε ένα screenshot, το οποίο και βλέπετε ακολούθως.

mate_10_pro

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο Best Buy, δημοσιεύτηκαν 108 κριτικές για τη συσκευή, 103 από τις οποίες γράφτηκαν μετά την 31η Ιανουαρίου, την ημέρα που η Huawei δημοσίευσε το διαγωνισμό.

Πολλά από τα σχόλια, μάλιστα, δείχνουν ότι οι χρήστες που τα δημοσίευσαν δεν είχαν εμπειρία με το ίδιο το προϊόν, αλλά, παρ’ όλα, έδωσαν σ’ αυτό πέντε αστεράκια. “Δεν μπορώ να περιμένω να πάρω στα χέρια μου αυτό το τηλέφωνο και να αποδείξω πόσο καταπληκτικό”, λέει ένας. “Αυτή η συσκευή φαίνεται συναρπαστική και όμορφη και θα ήταν εκπληκτικό να έχουμε την ευκαιρία να τη δοκιμάσουμε”, λέει ένας άλλος.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις με την Best Buy να οδηγείται στην κατάργηση κάποιων κριτικών και τη Huawei να δίνει την απάντησή της:

“Η πρώτη προτεραιότητα της Huawei είναι πάντα ο καταναλωτής και ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τις συσκευές μας με τη δική τους φωνή και με αυθεντική συζήτηση”, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο The Verge σε μια δήλωση. “Ενώ υπάρχουν κριτικές από beta testers με εκτεταμένη γνώση του προϊόντος, δεν τους δόθηκε κανένα χρηματικό όφελος για να γράψουν τις ειλικρινείς απόψεις του σχετικά με αυτό. Εντούτοις, προσπαθούμε να απομακρύνουμε δημοσιεύσεις από beta testers που δε συμμετείχαν στο review program”.

Πηγή: Digitallife.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 10 =