αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Hexagro Urban Farming και η OnarTech θέλουν να δημιουργήσουν το Living Farming Tree. Και κάνουν Crowdfunding

Η Hexagro Urban Farming και η OnarTech θέλουν να δημιουργήσουν το Living Farming Tree. Και κάνουν Crowdfunding

Η Hexagro Urban Farming είναι μια ιταλική Startup, επικεφαλής μιας διεθνούς ομάδας μηχανικών, σχεδιαστών και γαστρονόμων. Σε συνεργασία με την OnarTech L.t.d., μία εταιρεία σχεδιασμού, ανάπτυξης και παραγωγής συστημάτων Hardware και ΙοΤ, έχουν δεσμευτεί να αναπτύξουν μία βιώσιμη λύση, βασιζόμενη στην κοινωνική οικονομία, ώστε όλοι οι χρήστες να συνεισφέρουν και να ενισχύσουν την παραγωγή και την προμήθεια φρέσκων και υγιεινών τροφών απευθείας από την παραγωγή στην κατανάλωση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Hexagro Urban Farming μαζί με την OnarTech L.t.d. δημιούργησαν ένα δυναμικό Consortium και ξεκίνησαν την πρώτη τους εκστρατεία Crowdfunding, στην πλατφόρμα της γνωστής ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την προώθηση Startups στον πρωτογενή τομέα KATANA.

Η εκστρατεία θα διαρκέσει έως την 31η Δεκεμβρίου και θα έχει ως στόχο να φτάσει τουλάχιστον τα €10K έως και τα €100K με την κυκλοφορία του πρώτου προϊόντος της  Hexagro, το Living Farming Tree (LFT) – ένα αυτοματοποιημένο, αρθρωτό (modular) και εύκολο στη χρήση σύστημα εσωτερικών χώρων για την καλλιέργεια τροφίμων χωρίς την ανάγκη συχνής ανθρώπινης παρέμβασης, μεγάλων χώρων, πολύπλοκων εγκαταστάσεων ή γόνιμης γης.

Η ομάδες του Consortium αισθάνονται σίγουρες ότι το προϊόν θα αποτελέσει “το πιο προηγμένο και εύχρηστο σύστημα καλλιέργειας εσωτερικών χώρων για νοικοκυριά, εστιατόρια και χώρους γραφείων”.

Τα βλέμματα όλων είναι στην εκστρατεία, η επιτυχία της οποίας θα αποτελέσει την δυναμική προς την κατεύθυνση της κατασκευής του πιο ευέλικτου συστήματος που θα επιτρέπει σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε να έχει πρόσβαση σε υγιεινό φαγητό.

Σχετικά με το έργο ΚΑΤΑΝΑ Opencircle:

Το ΚΑΤΑΝΑ είναι ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης που ξεκίνησε από την Ε.Ε. μέσω των κονδυλίων του προγράμματος Horizon 2020, για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Πριν από περίπου ένα χρόνο, η ανοιχτή πρόσκληση για Startups και ανεξάρτητα Project οδήγησε σε περισσότερες από 500 αιτήσεις, από τις οποίες οι 100 πέρασαν στην πρώτη φάση. Μια ποικιλία μεντόρων και webinars βοήθησε αυτά τα σχήματα να βελτιώσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και να βρουν στρατηγικούς συνεργάτες και εταίρους με σκοπό την επίσημη δημιουγία νέων κοινοπρακτικών σχημάτων (consortia) για την εισαγωγή προϊόντων στην πραγματική αγορά. Η Hexagro Urban Farming  και η OnarTech L.t.d. δύο εκ των 100 επιλαχόντων σχημάτων, έχουν πλέον φτάσει στο τελικό στάδιο αυτού του ταξιδιού στο οποίο προσφέρουν για πρώτη φορά τα μοναδικά προϊόντα τους και μέσα από την εκστρατεία Crowdfunding, ενώ ανταγωνίζονται για το τελικό βραβείο των 100.000 ευρώ που θα απονεμηθεί στις 10 καλύτερες καμπάνιες.

Την καμπάνια του Living Farming Tree μαζί με πληροφορίες, υλικό σχετικά με την συναρμολόγηση του, καθώς και τα άτομα πίσω από την προσπάθεια μπορείτε να την βρείτε πατώντας εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 5 =