αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google παραδέχτηκε ότι υπάρχει δυσλειτουργία στα ηχεία των Pixel

Η Google παραδέχτηκε ότι υπάρχει δυσλειτουργία στα ηχεία των Pixel

Τα Google Pixel και Pixel XL είναι δύο εκ των καλύτερων Android smartphones στην αγορά. Βέβαια, σε αντίθεση με τους προκατόχους τους, την σειρά Nexus, τα Pixel κοστολογούνται πιο υψηλά, κάτι που τα κατατάσσει στην τιμολογιακή κατηγορία των Galaxy S και iPhone. Μέχρι στιγμής η πορεία τους στην αγορά είναι ικανοποιητική για τα δεδομένα των Google brand-named smartphones.

Δυστυχώς όμως, για τις δύο συσκευές έχουν ακουστεί αρκετά παράπονα από χρήστες. Η Google έχει αφήσει τα περισσότερα εξ’ αυτών ασχολίαστα. Όπως όμως αναφέρει το Techblog.gr, πριν λίγα εικοσιτετράωρα όμως, ο τεχνολογικός κολοσσός αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως οι ναυαρχίδες του για την φετινή σεζόν έχουν κατασκευαστικό πρόβλημα που εντοπίζεται στο ηχείο. Το συγκεκριμένο ζήτημα έγινε γνωστό πριν από περίπου έναν μήνα και πρόκειται για παραμόρφωση του ήχου στα υψηλά επίπεδα έντασης.

Ο Mark Buckman άλλαξε πέντε διαφορετικές συσκευές Pixel XL, οι τέσσερις με δωρεάν αντικατάσταση από την Google λόγω αυτού του προβλήματος. Ο ίδιος ανήρτησε ένα βίντεο στο YouTube παίζοντας με την εφαρμογή Perfect Piano. Ο ήχος ήταν ξεκάθαρα παραμορφωμένος, κάτι που συνέβαινε και με το απλό Pixel της γυναίκας του. Για να συγκρίνει πως θα έπρεπε κανονικά να λειτουργούσαν οι συσκευές, έτρεξε το Perfect Piano σε ένα Google Nexus 6, με την διαφορά να είναι άμεσα αντιληπτή.

Τελικά η Google πρόσφερε στον Buckman την δυνατότητα πλήρους αποζημίωσης, παραδέχοντας πως το πρόβλημα δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί μέσω software update, αλλά πρόκειται για λάθος στο hardware. Παρόμοια παραμόρφωση του ήχου παρατηρήθηκε από πολλούς κατόχους Pixel και Pixel XL κατά την παρακολούθηση του trailer της επερχόμενης ταινίας “Η Μούμια (2017)”. Ίσως το ηχείο των smartphones της Google να αδυνατεί να αντεπεξέλθει σωστά στις απαιτήσεις συγκεκριμένων συχνοτήτων ήχου, διότι η δυσλειτουργία αυτή δεν εμφανίζεται πάντα όταν η ένταση είναι υψηλή.

Εκτός του Buckman η Google δεν θα προσφέρει προς το παρόν αποζημίωση σε άλλους χρήστες, μόνο αντικατάσταση του κινητού τους. Πρόκειται για άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα που εντοπίζεται σε ναυαρχίδα το οποίο βέβαια δεν επηρεάζει την λειτουργία της συσκευής. Από την στιγμή όμως που ένας καταναλωτής έχει πληρώσει αδρά μια high-end πρόταση smartphone, πόσο μάλλον της Google, έχει δικαίωμα να απαιτεί από αυτό να λειτουργεί άψογα. Μένει να δούμε αν το συγκεκριμένο πρόβλημα αποτελέσει αιτία για να γίνουν αλλαγές στην παραγωγή των Pixel μοντέλων από το Menlo Park.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 10 =