αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Disney κατηγορείται ότι συνέλεγε προσωπικά δεδομένα μέσω των εφαρμογών της και τα πουλούσε σε διαφημιστές

Η Disney κατηγορείται ότι συνέλεγε προσωπικά δεδομένα μέσω των εφαρμογών της και τα πουλούσε σε διαφημιστές

Αγωγή εναντίον της The Walt Disney Company κατηγορεί την εταιρεία ότι συνέλεγε δεδομένα μέσω των εφαρμογών της τα οποία μοιραζόταν με διαφημιστές.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε γυναίκα από την Καλιφόρνια, η Disney και τρεις εταιρείες λογισμικού –συγκεκριμένα οι Upsight, Unity και Kochava- συνέλεγαν προσωπικές πληροφορίες μέσω 42 εφαρμογών που απευθύνονταν σε παιδιά και εν συνεχεία πουλούσαν τα δεδομένα σε διαφημιστές χωρίς να υπάρχει γονική συναίνεση.

Τα δεδομένα που συνέλεγαν σχετίζονταν με τη δραστηριότητα των παιδιών σχετικά με τις εφαρμογές. Η αγωγή θεωρεί ότι η πρακτική της Disney αποτελεί παραβίαση ενός νόμου βάσει του οποίου απαιτείται γονική συναίνεση πριν εφαρμογές που προορίζονται για παιδιά κάτω των 13 ετών μπορούν να συλλέξουν δεδομένα.

Από τη μεριά της η Disney θεωρεί ότι ακολουθεί τον νόμο πολύ καλά και η αγωγή δεν έχει ερμηνεύσει σωστά τον νόμο, κάτι που θα χαρούν να επιδείξουν στο δικαστήριο.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − four =