αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Audi λανσάρει ηλεκτρικό τζιπ που φορτίζει πλήρως μέσα σε μόλις 30 λεπτά

Η Audi λανσάρει ηλεκτρικό τζιπ που φορτίζει πλήρως μέσα σε μόλις 30 λεπτά

Με μια τεράστια συστοιχία μπαταριών 95 kWh, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Audi που αναμένεται να παρουσιαστεί έως το τέλος του έτους, θα έχει αυτονομία 400 χλμ., σύμφωνα μάλιστα με το νέο κύκλο δοκιμών WLTP, που προσομοιάζει ακόμα καλύτερα τις πραγματικές συνθήκες.

Ταυτόχρονα, το Audi e-tron θα είναι τα πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ικανότητα φόρτισης από σταθμούς πολύ υψηλής τάσης 150 kW, με αποτέλεσμα οι μπαταρίες του να ανακτούν και πάλι πλήρη ενέργεια μέσα σε μόλις μισή ώρα.

Ήδη η Audi αναπτύσσει ένα δικό της δίκτυο πολύ υψηλής φόρτισης με την ονομασία Ionity. Μέχρι το τέλος του 2018, θα υπάρχουν σχεδόν 200 σταθμοί υψηλής φόρτισης (HPC) με τον καθένα να διαθέτει έξι παροχές φόρτισης. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει 400 τοποθεσίες σε διαστήματα 120 χιλιομέτρων, κατά μήκος των αυτοκινητόδρομων και των κυρίων οδών σε όλη την Ευρώπη, μέχρι το 2020.

Εκτός από την ταχυφόρτιση σε συνεχές ρεύμα, το ηλεκτρικό SUV μπορεί επίσης να φορτιστεί σε εναλλασσόμενη AC παροχή έως 11 kW και προαιρετικά έως 22 kW. Έτσι οι οδηγοί και χρήστες του ηλεκτρικού SUV θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερους από 65.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Στο λανσάρισμα, η Audi θα προσφέρει στους πελάτες του e-tron μια απλοποιημένη πρόσβαση στο 80% περίπου από αυτούς τους σταθμούς φόρτισης στο πλαίσιο προνομιακής υπηρεσίας. Είτε πρόκειται για ρεύμα AC ἠ DC, είτε για ισχύ 11 kW ή 150 kW, μια κάρτα θα είναι ότι χρειάζεται κάθε πελάτης για κάθε διαδικασία φόρτισης. Το μόνο που θα έχουν να κάνουν οι πελάτες είναι μία εγγραφή για μία φορά στην διαδικτυακή πύλη myAudi και να συνάψουν μια σύμβαση φόρτισης. Η χρέωση είναι αυτοματοποιημένη και δεν απαιτεί καμία φυσική μορφή πληρωμής. Η διαδικασία θα γίνει ακόμη πιο εύχρηστη με την λειτουργία Plug & Charge, η οποία θα εισαχθεί το 2019. Πλέον δεν θα είναι απαραίτητη κάποια κάρτα – το ίδιο το αυτοκίνητο αυτόματα θα εξουσιοδοτεί και θα «ξεκλειδώνει» από μόνο του το σταθμό φόρτισης.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =