αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Apple εξαγόρασε startup με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και στρέφεται σε αυτό το πεδίο

Η Apple εξαγόρασε startup με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και στρέφεται σε αυτό το πεδίο

Με την έλευση του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID στο iPhone, η Apple κατάφερε να κάνει mainstream το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Πλέον, όχι μόνο τα premium μοντέλα, αλλά και τα οικονομικά smartphones φορούν αισθητήρες αποτυπωμάτων.

Οι πληροφορίες τη θέλουν με τα επερχόμενα iPhone να εγκαταλείπει την ιδέα του Touch ID και να στρέφεται σε άλλες βιομετρικές μεθόδους, όπως για παράδειγμα το σκάνερ προσώπου.

Μέχρι να ανακοινωθεί το νέο iPhone τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο, αλλά οι φήμες ενισχύονται από το γεγονός ότι η Apple εξαγόρασε μια εταιρεία ονόματι RealFace. Πρόκειται για μια startup, που ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, η RealFace έχει αναπτύξει ένα deep learning σύστημα για την ταυτοποίηση προσώπου, όπως αναφέρει το Techblog.gr.

Δεν αναφέρεται πόσο κόστισε το deal, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Προς το παρόν η Apple δεν έχει προχωρήσει στην επίσημη επιβεβαίωση της εξαγοράς, ενώ η ισραηλινή RealFace, έχει κατεβάσει την σελίδα της.

Όπως όλα δείχνουν μέσα στο επόμενο διάστημα περισσότεροι κατασκευαστές θα στραφούν σε διαφορετικές μεθόδους όσον αφορά στην ασφάλεια των συσκευών. Για το Samsung Galaxy S8, οι φήμες έχουν κάνει λόγο για σκάνερ ίριδας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 5 =