αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Amazon μόλις έκανε μια σπουδαία εξαγορά. Και έδωσε 13,7 δισ. δολάρια

Η Amazon μόλις έκανε μια σπουδαία εξαγορά. Και έδωσε 13,7 δισ. δολάρια

Επίδειξη δύναμης κάνει η Amazon… εν μέσω καλοκαιριού. Ο τεχνολογικός γίγαντας, εξαγόρασε την αμερικανική Whole Foods, προς 13,7 δισ. δολάρια. Πρόκειται για μια εταιρία που λειτουργεί εδώ και 36 χρόνια και είναι ουσιαστικά μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ που διαθέτει αποκλειστικά υγιεινά τρόφιμα, χωρίς τεχνητά συντηρητικά και γλυκαντικά.

«Εκατομμύρια άνθρωποι αγαπούν την Whole Foods επειδή προσφέρει τα καλύτερα φυσικά και βιολογικά τρόφιμα και έχει κάνει ‘διασκεδαστικό’ το να τρως υγιεινά» σημείωσε ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos.

Όπως μεταδίδει το Tech Crunch, η εταιρία θα συνεχίσει να λειτουργεί με τη δική της επωνυμία, ενώ θα χρησιμοποιεί τους ίδιους πωλητές και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο. Ο John Mackey θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος της Whole Foods και η έδρα της εταιρείας θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο Austin.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι οι πωλήσεις του brand το περασμένο έτος σημείωσαν αύξηση κατά 15% και έφτασαν τα 48 δισ. δολάρια.

Η εξαγορά, η οποία υπόκειται στην έγκριση των μετόχων και των ρυθμιστικών αρχών της Whole Foods, αναμένεται να κλείσει οριστικά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =