αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Amazon ετοιμάζει καθρέφτη «ανάμεικτης πραγματικότητας»

Η Amazon ετοιμάζει καθρέφτη «ανάμεικτης πραγματικότητας»

Σκεφτήκατε ποτέ το πως θα ήταν να είχατε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε ρούχα και αξεσουάρ γνωστών εταιριών δίχως να χρειαστεί να αφήσετε το σπίτι σας; Αν ναι, τότε η είδηση αυτή σας αφορά, αφού η νέα πατέντα που μόλις κατοχύρωσε η Amazon θα σας προσφέρει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα. Πρόκειται στην ουσία για ένα διαδραστικό καθρέφτη ανάμεικτης πραγματικότητας, με το όλο εγχείρημα να αποκτά “σάρκα και οστά” υπό το πρίσμα ενός συνόλου καμερών, οθονών και προβολέων που έρχονται να ενσωματωθούν σε αυτόν.

Η συσκευή θα λειτουργεί σαρώνοντας το περιβάλλον για να δημιουργήσει ένα ψηφιακό μοντέλο του και στη συνέχεια θα αναγνωρίζει βάσει του προσώπου και των ματιών του χρήστη ποια αντικείμενα αυτού θα πρέπει παραχθούν ως αντανάκλαση και ποια όχι. Όταν η διαδικασία αυτή θα λάβει τέλος, τα ψηφιακά ενδύματα και η σκηνή θα μεταδίδονται μέσω του καθρέφτη δημιουργώντας αυτό που η εταιρία ονομάζει ανάμεικτη πραγματικότητα (blended reality).

Αν και η κατοχύρωση μιας ευρεσιτεχνίας δεν συνεπάγεται πάντα με τη διάθεση ενός εμπορικού προϊόντος, η εξαγορά της Body Labs τον προηγούμενο χρόνο (εταιρίας που ειδικεύεται στη δημιουργία 3D ανθρώπινων μοντέλων σε κίνηση), η δημιουργία της δικής της σειράς ρουχισμού, ο υπό-ανάπτυξη αλγόριθμός της που αναζητά fashion-trends μέσω της πλατφόρμας του Instagram, καθώς και η “νοητή γραμμή” σύνδεσης που θα μπορούσε κάποιος να τραβήξει μεταξύ αυτού και του Amazon Echo Look, αποτελούν ακλόνητα – για την ώρα – στοιχεία.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − three =