αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Amazon απαγόρευσε στους Hiring Managers της να κάνουν αυτή την κλισέ ερώτηση (η οποία δεν αρέσει σε κανέναν υποψήφιο)

Η Amazon απαγόρευσε στους Hiring Managers της να κάνουν αυτή την κλισέ ερώτηση (η οποία δεν αρέσει σε κανέναν υποψήφιο)

Ίσως είναι η ερώτηση που εύχεσαι να μη σου κάνουν, όταν πας σε μια συνέντευξη για δουλειά. Είναι η ερώτηση στην οποία πρέπει να απαντήσεις έξυπνα ή να την αποφύγεις έξυπνα. Σε αντίθετη περίπτωση, μάλλον θα πάρεις χαμηλότερο μισθό από αυτόν που σου αξίζει.

«Ποιος είναι ο μισθός που παίρνετε στην τωρινή σας δουλειά»

Ας το παραδεχτούμε, όλοι έχουμε ακούσει την συγκεκριμένη ερώτηση. Εναλλακτικά, αν στην παρούσα φάση δεν έχεις δουλειά, ο υπεύθυνος προσωπικού θα σε ρωτήσει πόσα χρήματα έπαιρνες στην τελευταία θέση που ήσουν. Εδώ υπάρχει ένα καλό νέο. Η Amazon μόλις έδωσε εντολή στους Hiring Managers της να μην κάνουν αυτή την ερώτηση, όπως μεταδίδει το inc.com. Το ίδιο θα ισχύει σε όλες τις job interviews που κάνει η εταιρία, σε όλες τις βαθμίδες.

Η Amazon εντάσσεται έτσι σε ένα γκρουπ εταιριών, όπως οι Google, Facebook και Cisco, οι οποίες λένε ότι ήδη εφαρμόζουν μια τέτοια τακτική. Οι Hiring Managers της Amazon δεν μπορούν να θα κάνουν ερωτήσεις για τον τωρινό μισθό του κάθε υποψηφίου, και άρα δεν μπορούν να προτείνουν έναν νέο μισθό σε περίπτωση πρόσληψης, ο οποίος να βασίζεται στα προηγούμενα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2017, το ίδιο πρόβλημα αποφάσισε να λύσει η Νέα Υόρκη. Μια για πάντα. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι απαγορεύεται οι ιδιώτες εργοδότες να ρωτούν την συγκεκριμένη ερώτηση στους υποψηφίους για δουλειά. Οι άνθρωποι που θα πηγαίνουν σε μια συνέντευξη δεν θα είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν σε κάτι τέτοιο. Φυσικά, θα συνεχίσει να υπάρχει η δυνατότητα, για όσους υποψηφίους το επιθυμούν, να το αποκαλύπτουν οι ίδιοι τον προηγούμενο μισθό τους αν το κρίνουν σκόπιμο.

Η εν λόγω απόφαση στη Νέα Υόρκη αναμένεται να ωφελήσει 3,8 εκατ. εργαζομένους και θα φέρει αλυσιδωτές εξελίξεις. Αφού, όπως λέει το Business Insider, τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσουν η Φιλαδέλφεια, η Νέα Ορλεάνη, το Πουέρτο Ρίκο και η Μασαχουσέτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =