αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Amazon έκανε «βουτιά» στα κέρδη τριμήνου και ο Jeff Bezos… δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Η Amazon έκανε «βουτιά» στα κέρδη τριμήνου και ο Jeff Bezos… δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη ανακοίνωσε η Amazon που βλέπει τη μετοχή της να υποχωρεί περισσότερο από 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 197 εκατ. δολαρίων ή 40 σεντς ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε μείωση 77% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Οι πωλήσεις έφτασαν στα 38 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές τοποθετούσαν τα κέρδη της Amazon κατά μέσο όρο στα 1,41 δολ. ανά μετοχή και τις πωλήσεις στα 37,2 δισ. δολάρια.

Όπως σημειώνει το Capital.gr, οι δαπάνες που πραγματοποιεί η εταιρεία περιορίζουν τα κέρδη, καθώς τα κόστη εκπλήρωσης -δηλαδή το ποσό που δαπανά η Amazon για να καλύψει τις παραγγελίες των πελατών της στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου- αυξήθηκε κατά 33% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ενώ οι δαπάνες για τεχνολογία και περιεχόμενο αυξήθηκαν κατά περίπου 43%.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Amazon αναρριχήθηκε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αυτή την εβδομάδα με αποτέλεσμα η εταιρεία να γίνει μία από τις τέσσερις αμερικανικές εταιρείες με κεφαλαιοποίηση 500 δισ. δολαρίων και να χαρίσει προσωρινά στον Jeff Bezos τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη. Πλέον βρίσκεται πάλι στην δεύτερη θέση της λίστας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =