αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Airbus βρέθηκε στην Ελλάδα και έκανε συζητήσεις με φόντο το διάστημα

Η Airbus βρέθηκε στην Ελλάδα και έκανε συζητήσεις με φόντο το διάστημα

Το ταξίδι τους στην διαστημική τεχνολογία συνεχίζουν οι ελληνικές εταιρείες του κλάδου.

Με την Airbus, διεθνή πρωτοπόρο εταιρεία στην παγκόσμια αγορά αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, συναντήθηκαν τις προηγούμενες μέρες τα μέλη του si-Cluster, του Συνεργατικού Σχηματισμού που υποστηρίζεται από το Corallia και της ΕΒΙΔΙΤΕ (Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας).

Οι δύο κύριες θεματικές ενότητες της συνάντησης ήταν η δυνατότητα δημιουργίας συνεργειών για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών για το διάστημα με τη συμμετοχή ελληνικών φορέων, καθώς και η εν δυνάμει συνεργασία των μελών του si-Cluster με την Airbus στο πλαίσιο των βιομηχανικών και ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ειδικότερα, με στόχο την ανάδειξη μελλοντικών συνεργασιών τις δράσεις τους παρουσίασαν υπογραμμίζοντας την προοπτική ανάπτυξης του κλάδου εκπρόσωποι των επιχειρηματικών μελών: Adamant Composites, Elfon, EMTech, European Sensor Systems, FEAC, Inasco, Interoperability Systems International Hellas, Planetek Hellas, Prisma Electronics SA, Softcom, Sitael, Teletel, καθώς και εκπρόσωποι των ακαδημαϊκών φορέων μελών του si-Cluster: Εργαστήριο Αυτομάτου Ελέγχου (CSL) της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και Εργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων και Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών, του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ.

Σύμφωνα με τον Δρ. Jorge-A. Sanchez-P., πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του si-Cluster και CSFO του Corallia, η επίσκεψη της Airbus στην Ελλάδα έδωσε τη δυνατότητα της διασύνδεσής της με την αεροδιαστημική τεχνογνωσία και καινοτομία Made in Greece.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η προσέλκυση διεθνών κολοσσών στη χώρα και η αύξηση της παρουσίας μας παγκοσμίως, αποτελούν κεντρικούς άξονες της στρατηγικής μας. Βάσει αυτής, πραγματοποιούμε συγκεκριμένες συναντήσεις με κύριο στόχο την προσφορά νέων ευκαιριών στις επιχειρήσεις και τους ερευνητικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στο ελληνικό οικοσύστημα διαστημικών τεχνολογιών».

Από την πλευρά του ο Δρ. Μάρκος Τρίχας, Key Account Manager for Future Programmes της Airbus Defence and Space, δήλωσε ότι η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε έδωσε τη δυνατότητα να εκτιμηθεί η ποιότητα και η ποσότητα των ελληνικών διαστημικών προϊόντων, ενώ πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα για να εδραιωθεί ως διαστημικό έθνος και προσβλέπουμε σε μελλοντικές ευκαιρίες που θα μας επιτρέψουν να συνεργαστούμε πολύ στενά με το διαστημικό οικοσύστημα που το Corallia έχει καταφέρει να εδραιώσει».

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − eight =