αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ φτώχεια, η απόρριψη από το Facebook, και η ξέφρενη επιτυχία: Αυτή είναι η ιστορία του πεισματάρη ιδρυτή του WhatsApp

Η φτώχεια, η απόρριψη από το Facebook, και η ξέφρενη επιτυχία: Αυτή είναι η ιστορία του πεισματάρη ιδρυτή του WhatsApp

Κάποτε, ένα 16χρονο αγόρι ξεκίναγε μαζί με την μητέρα του, το ταξίδι για να βρουν μια καλύτερη ζωή. Από την Ουκρανία, προς τις ΗΠΑ. Αφήνοντας πίσω τον πατέρα της οικογένειας. Φτάνοντας στην Καλιφόρνια, ξεκίνησαν να λαμβάνουν μια κρατική επιχορήγηση που τους βοήθησε να βρουν φαγητό και ένα διαμέρισμα. Το παιδί εκείνο, λέγονταν Jan koum, Και από τότε έλεγε στην μητέρα του ότι θα γίνουν πλούσιοι κάποια στιγμή.

Τελικά, η μητέρα δεν έζησε αρκετά για να το δει, αφού πέθανε από καρκίνο. Όμως ο Jan Koum τα κατάφερε. Ο άνθρωπος αυτός, είναι ο συνιδρυτής της διάσημης εφαρμογής WhatsApp.

Η διαδρομή προς την επιτυχία δεν ήταν εύκολη. Ο Koum έκατσε και έμαθε προγραμματισμό. Μετά από κάποια χρόνια εργασίας στη Yahoo, έκανε αίτηση για να πάει στο Facebook. Αλλά απορρίφθηκε. Τότε αποφάσισε ότι πρέπει να δημιουργήσει κάτι δικό του. Σε μια εποχή, όπου οι free texting υπηρεσίες ήταν ελάχιστες. Κάπου στο 2009. Αποφασίζει λοιπόν, μαζί με τον Brian Acton, να φτιάξει μια εφαρμογή, μέσα από την οποία θα μπορείς να στέλνεις γραπτά μηνύματα δωρεάν, χρησιμοποιώντας απλά το smartphone σου. «Το να μπορείς να βρεις κάποιον που βρίσκεται κάπου στον κόσμο, μέσω μιας συσκευής που είναι πάντα πάνω σου, ήταν κάτι καταπληκτικό», έχει πει ο ίδιος.

Ξεκινά το WhatsApp, χωρίς μάρκετινγκ και PR. Όσοι θέλετε, μπορείτε να διαβάσετε εδώ το πως βρήκε τους πρώτους χρήστες. Η ανάπτυξη ήταν ταχύτατη. Έφτασε να έχει εκατομμύρια χρήστες. Τότε, τράβηξε το βλέμμα του Mark Zuckerberg και του Facebook. Ναι, ήταν η εταιρία που κάποτε είχε απορρίψει το Koum. Η μεγάλη ώρα όμως έφτασε. Και το WhatsApp πουλήθηκε στο FB προς 19 δισ. δολάρια.

«Μην το κάνεις για να αποδείξεις ότι αυτοί είναι λάθος. Κάνε το για να αποδείξεις ότι εσύ είσαι σωστός», λέει ο Jan Koum.

Story of Whatsapp Owner

The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do <3

Posted by Born Realist on Freitag, 24. November 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − fifteen =