αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Η σωστή στιγμή για να παραιτηθείς από την δουλειά σου»: Εξηγεί μια γυναίκα που ήταν 11 χρόνια στο HR

«Η σωστή στιγμή για να παραιτηθείς από την δουλειά σου»: Εξηγεί μια γυναίκα που ήταν 11 χρόνια στο HR

Το να παραιτηθείς από την δουλειά σου -ειδικά αν δεν έχεις έτοιμη εναλλακτική- μοιάζει ως ένα τρομακτικό σενάριο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας εργαζόμενος μπορεί αν κάνει μια τέτοια κίνηση. Από τον κακό μισθό, μέχρι τα στενά περιθώρια ανάπτυξης ή τις αξίες σας που δεν ταιριάζουν με αυτές της επιχείρησης.

Υπάρχει όμως ένας ακόμα σημαντικός λόγος για να παραιτηθείς από την δουλειά σου: Το να θες να φύγεις ενώ είσαι ακόμα σε υψηλό επίπεδο. Αν δηλαδή νιώθεις ότι έχεις αρχίσει να μην αποδίδεις καλά στην δουλειά σου, μάλλον είναι η ώρα να αποχωρήσεις. Πριν τα πράγματα γίνουν χειρότερα για όλες τις μεριές.

Αυτό εξηγεί η Toni Thompson, η οποία ήταν για 11 χρόνια επικεφαλής στο τμήμα HR του γνωστού site The Muse. Μπορεί να είσαι απογοητευμένος με την θέση στην οποία βρίσκεσαι ή να έχεις χάσει τα κίνητρα σου με την πάροδο του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, αν διαπιστώσεις ότι η απόδοση σου πέφτει συνεχώς, πρέπει να αποχωρήσεις. Και θα βγεις κερδισμένος μακροπρόθεσμα, αφού όλοι θα σε θυμούνται στο πικ της απόδωσης σου.

Μπορεί η αποχώρηση από μια δουλειά να σε κάνει να πιστεύεις ότι καις τις «γέφυρες» με μια εταιρία, όμως αν φτάσεις στο σημείο ο εργοδότης να θέλει να σε απολύσει, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 5 =