αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η συμβουλή μου προς τους ανερχόμενους leaders»: Ο Elon Musk βάζει πρώτα τους ανθρώπους

«Η συμβουλή μου προς τους ανερχόμενους leaders»: Ο Elon Musk βάζει πρώτα τους ανθρώπους

Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για αυτόν, εδώ στο It’s Possible. Ο Elon Musk είναι ο ιδρυτής των Tesla, SpaceX, SolarCity και Boring Company. Έχει περίπου 4.000 εργαζόμενους στη SpaceX και 30.000 στην Tesla. Αν μπορούσε να επιλέξει μια συμβουλή για να δώσει στους ανερχόμενους leaders, ποια θα ήταν άραγε αυτή;

Ο ίδιος προτείνει κάτι πολύ πρακτικό και κάτι το οποίο δείχνει ότι οι άνθρωποι κάνουν τις επιχειρήσεις: «Κάντε σπουδαίες προσλήψεις», τονίζει.

Οι άνθρωποι που θα βάλεις στην εταιρίας σου, μπορούν να κάνουν τη διαφορά ή μπορεί και να σε καταστρέψουν. Έτσι, ο Elon Musk δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το κομμάτι.

Σε παλαιότερο άρθρο, έχουμε αναφερθεί επίσης στην ερώτηση που κάνει ο γνωστός επιχειρηματίας, στους υποψηφίους για δουλειά. Έχει και αυτό τη σημασία του.

Ο ίδιος, μιλώντας στο World Government Summit που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, αποκάλυψε την ερώτηση που κάνει πάντα σε όποιον θέλει να εργαστεί στις επιχειρήσεις του. Για την ακρίβεια, είναι… παραπάνω από μια ερωτήσεις, μέσα σε μια φράση.

«Πες μου την μεγαλύτερη στιγμή της ζωής σου, τις αποφάσεις που πήρες και γιατί τις πήρες. Πες μου επίσης τα μεγαλύτερα προβλήματα πάνω στα οποία έχεις δουλέψει και πως τα έλυσες;». Αυτή είναι η φράση που λέει σε κάθε υποψήφιο εργαζόμενο ο Elon Musk. Προφανώς, ρωτά κι άλλα πράγματα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Αλλά χαρακτήρισε την παραπάνω φράση «πολύ σημαντική».

Παράλληλα, ο Mr Tesla συμπληρώνει: «Οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν λύσει ένα πρόβλημα, ξέρουν πως το έλυσαν. Γνωρίζουν τις μικρές λεπτομέρειες».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 5 =