αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ συγκινητική ιστορία του 31χρονου CEO που βγάζει εκατομμύρια χρησιμοποιώντας τα τραμπολίνα

Η συγκινητική ιστορία του 31χρονου CEO που βγάζει εκατομμύρια χρησιμοποιώντας τα τραμπολίνα

«Η ζωή είναι όπως το άλμα σε ένα τραμπολίνο. Δεν ξέρεις πάντα που θα προσγειωθείς» σημειώνει το CNBC. Αυτή η φράση αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του Jeff Platt. Πρόκειται για έναν 31χρονο CEO, ο οποίος σήμερα βγάζει πολλά χρήματα από τα τραμπολίνα.

Η επιχείρηση του είναι η Sky Zone. Πρόκειται ουσιαστικά για πάρκα αναψυχής, τα οποία έχουν τραμπολίνα. Η αλυσίδα έχει πλέον 140 τέτοια πάρκα (πολλά από αυτά franchised), σε 5 χώρες. Και τα συνολικά έσοδα της εταιρίας πέρυσι, ανήλθαν στα 240 εκατ. δολάρια.

Πίσω όμως από αυτό το success story, βρίσκεται μια συγκινητική ιστορία. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο πατέρας του Jeff σκέφτηκε να δημιουργήσει το Sky Zone το μακρινό 2002. Κάπως διαφορετικά. Ήθελε να φτιάξει ένα πάρκο με τραμπολίνα, και εκεί να διεξάγεται ένα άθλημα που θα συνδυάζει τα παραδοσιακά αθλήματα του τραμπολίνο με το quidditch. Το γνωστό παιχνίδι που έπαιζαν οι μάγοι στις ταινίες Χάρι Πότερ, επάνω σε σκούπες. Η οικογένεια συγκέντρωσε κεφάλαια ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων και άνοιγε τελικά το πρώτο πάρκο το 2004, στο Λας Βέγκας. Με σκοπό εκεί να γίνει ένα πρωτάθλημα του νέου αθλήματος. Η ιδέα όμως δεν πήγε όπως περίμεναν. Ο κόσμος δεν κατανόησε το νέο project και έτσι η οικογένεια Platt γρήγορα κατάλαβε ότι έπρεπε να αναπροσαρμόσει το πλάνο της.

Ο Jeff και ο πατέρας του

Ο Jeff και ο πατέρας του

Τα λεφτά της εταιρίας σύντομα «εξανεμίστηκαν» αφού δεν υπήρχαν σημαντικά έσοδα. Τότε, ένας από τους υπαλλήλους του πάρκου στο Λας Βέγκας είχε μια ιδέα. Να προσεγγίσουν κάποιους νέους skateboarders που βρίσκονταν στην περιοχή, και να τους προτείνουν να δοκιμάσουν άλματα στα τραμπολίνα. Για 8 δολάρια. Τα παιδιά τελικά δέχτηκαν, πλήρωσαν και την επόμενη φορά ήρθαν μαζί με φίλους τους.

Εκεί η οικογένεια κατάλαβε ότι πρέπει να κινηθούν σε αυτόν τον δρόμο και ουσιαστικά να απευθυνθούν σε πιο ευρύ κοινό. Ο Jeff πιστώνει στον πατέρα του, ότι κατάλαβε γρήγορα πως το αρχικό πλάνο δεν λειτουργούσε. «Δεν είναι εύκολο για ένα επιχειρηματία, να αποδεχτεί ότι η αρχική του ιδέα δεν δουλεύει και να πάρει την απόφαση να αλλάξει κατεύθυνση» λέει ο νεαρός CEO.

Η εταιρία άρχισε να αναπτύσσεται, και το 2006 ανοίξανε και δεύτερο πάρκο. Όμως, η ζωή είναι απρόβλεπτη, όπως σημειώνεται και στην αρχή του κειμένου. Μόλις πέντε εβδομάδες μετά το άνοιγμα του δεύτερου πάρκου, η μητέρα του Jeff διαγνώστηκε με καρκίνο.

«Έχω να ασχοληθώ με τη μητέρα σου. Καλή τύχη» είπε ο πατέρας του Jeff στον ίδιο, και… του έδωσε τη διαχείριση της επιχείρησης.

Ξαφνικά, ο 21χρονος τότε Jeff, έπρεπε να «τρέξει» μόνος του την εταιρία. Ο ίδιος έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά και προσπάθησε να την κάνει όσο καλύτερα γίνεται. Η μητέρα του πέθανε τελικά από τον καρκίνο. Ωστόσο, ο 31χρονος σήμερα CEO κατάφερε να μείνει όρθιος, να αναπτύξει την επιχείρηση του και πλέον θεωρείται ένας από τους καλύτερους νεαρούς Διευθύνοντες Συμβούλους στη Αμερική. Έχοντας φυσικά, πάρει πολλά «μαθήματα» από τη ζωή του μέχρι τώρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 2 =