αρχικηVIRALΗ συγκέντρωση, η ευγένεια και οι βόλτες: Τα 11 βήματα που πρέπει να κάνεις κάθε ημέρα

Η συγκέντρωση, η ευγένεια και οι βόλτες: Τα 11 βήματα που πρέπει να κάνεις κάθε ημέρα

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις και άλλα που πρέπει να κάνεις. Αν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο, δοκίμασε να αλλάξεις την ημέρα σου κάνοντας μικρά βήματα καθημερινά. Κάποια θα είναι εύκολα και κάποια άλλα όχι. Μπορείς να ξεκινήσεις με τα εξής 11:

Προετοιμάσου για τις ώρες που θα ακολουθήσουν — Κάθε πρωί φτιάξε ένα πλάνο και σχεδίασε την ημέρα σου. Ποιους θα συναντήσεις, πότε, αλλά και τι πρέπει να κάνεις. Προετοιμάσου με επιτυχία για την ημέρα που έχεις μπροστά σου. Μόνο έτσι θα μπορείς να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου και όλα όσα έχεις να κάνεις.

Πήγαινε μία βόλτα— Έχεις πήξει στο γραφείο; Θέλεις να κάνεις ένα διάλειμμα; Ο καλύτερος τρόπος να αποφορτιστείς είναι να κάνεις μία βόλτα. Αυτό θα σε βοηθήσει να αδειάσεις το μυαλό σου και να επιστρέψεις με καθαρό μυαλό στην δουλειά σου. Αν πάλι θεωρείς ότι δεν προλαβαίνεις να αφήσεις τη δουλειά σου στη μέση, δοκίμασε να κάνεις το σημαντικό επαγγελματικό τηλεφώνημα που πρέπει περπατώντας ή ένα walking meeting.

Συγκεντρώσου — έχεις τόσα πολλά να κάνεις μέσα στην ημέρα σου που δεν προλαβαίνεις να τα τελειώσεις όλα ή ακόμα χειρότερα τα κάνεις επιφανειακά. Πρέπει τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα να συγκεντρώνεσαι σε ότι κάνεις χωρίς περισπασμούς, γιατί μόνο τότε μπορείς να είσαι αποδοτικός. Προσπάθησε λοιπόν να απομακρύνεις ότι σου αποσπά την προσοχή και μείνε προσηλωμένος στην δουλειά σου.

Να είσαι ευγενικός — προσπάθησε να είσαι ευγενικός με όλους. Κάθε ημέρα. Ακόμα και με τους αγενείς ή και τα άτομα που έρχεσαι σε αντιπαράθεση. Αυτό θα σε βοηθήσει όχι μόνο να νιώσεις καλύτερα εσύ ο ίδιος, αλλά θα κάνει καλύτερη και την ημέρα σου.

Διάβασε — διάλεξε ένα βιβλίο και διάβασε κάθε ημέρα έστω και λίγες σελίδες. Πιστεύεις ότι δεν έχεις τον χρόνο να το κάνεις; Κάνεις λάθος! Διάβασε λίγο πριν κοιμηθείς, όταν περιμένεις κάπου, στην διαδρομή προς και από την δουλειά. Ένα βιβλίο διευρύνει τους ορίζοντές σου, σε εμπνέει, σου δίνει κίνητρο και σε βοηθάει να γίνεσαι καλύτερος. Γι΄αυτό μην σταματάς να διαβάζεις και να μαθαίνεις καινούργια πράγματα.

Αποφορτίσου — κάθε ημέρα βρες έναν τρόπο να αποφορτίζεσαι, ακόμα και αν αυτό είναι για λίγα μόνο λεπτά. Βρες κάτι που σε χαλαρώνει, απενεργοποίησε τις ηλεκτρονικές συσκευές και κάνε διάλειμμα. Θα διαπιστώσεις ότι το άγχος και τα προβλήματά σου εξαφανίζονται.

Κάνε γυμναστική — η άσκηση είναι απαραίτητη για τη φυσκή σου κατάσταση αλλά και για την υγεία σου γενικότερα. Γι΄αυτό βάλε την στο πρόγραμμά σου και μην βρίσκεις δικαιολογίες να την αναβάλεις.

Ασχολήσου με τα σημαντικά — έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόση ώρα σπαταλάς σε πράγματα ανούσια; Ο χρόνος δεν σε περιμένει, τρέχει. Γι΄αυτό μάθε να ζεις την κάθε στιγμή. Μάθε να είσαι παρών και να ασχολείσαι μόνο με ότι πραγματικά αξίζει. Αντιμετώπισε τους φόβους σου και μην αναβάλεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα.

Μάθε να λες ευχαριστώ — η ευγνωμοσύνη είναι το κλειδί για την πνευματική σου ευεξία. Μάθε να λες ευχαριστώ. Σύμφωνα με τον Επίκτητο μπορείς να διαχειριστείς κάθε κατάσταση με δύο τρόπους: τον θυμό και την ευνγωμοσύνη. Τι θα επιλέξεις από τα δύο; Επίλεξε μία θετική στάση ζωής.

Κάνε ανασκόπηση — το πρώτο βήμα είχε να κάνει με το πλάνο της ημέρας. Τώρα ήρθε η στιγμή να κάνεις μία ανασκόπηση της ημέρα σου και να δεις τι πήγε στραβά και τι όχι. Τι να διορθώσεις, πού να γίνεις καλύτερος, αλλά και τι σημαντικό έμαθες την ημέρα που πέρασε.

Κοιμήσου τουλάχιστον 8 ώρες — το σώμα σου χρειάζεται να χαλαρώσει. Το ίδιο και το μυαλό σου. Ένας καλός ύπνος θα σου χαρίσει την διαύγεια και την ενέργεια που χρειάζεσαι για να βγάλεις μία δύσκολη ημέρα. Θα σε βοηθήσει να είσαι αποδοτικός και έτοιμος να αντιμετωπίσεις κάθε πρόκληση.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 1 =