αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η στιγμή που κατάλαβα ότι έπρεπε να παραιτηθώ από τη δουλειά μου και να ξεκινήσω επιχείρηση»: Ένας ιδρυτής αποκαλύπτει

«Η στιγμή που κατάλαβα ότι έπρεπε να παραιτηθώ από τη δουλειά μου και να ξεκινήσω επιχείρηση»: Ένας ιδρυτής αποκαλύπτει

Υπάρχει ένα ερώτημα, στο οποίο πολλοί εργαζόμενοι δυσκολεύονται να δώσουν απάντηση: Πότε είναι, άραγε, η σωστή στιγμή για να αφήσεις την καθημερινή σου δουλειά και να ξεκινήσεις μια δική σου επιχείρηση; Ο Joseph Kennedy είναι σήμερα ιδρυτής της, Content Pathway. Και περιγράφει σε άρθρο του στο αμερικανικό Quora, τη στιγμή που κατάλαβε ότι έπρεπε να κάνει το μεγάλο «άλμα».

Το αξιοσημείωτο είναι, ότι η στιγμή που περιγράφει, είναι πολύ πιο… καθημερινή από ότι θα περίμεναν ίσως κάποιοι. Δε υπήρξε, για παράδειγμα, κάποια μεγάλη αποτυχία ή τσακωμός. Μάλιστα βρίσκονταν σε μια δουλειά που μόλις είχε πάει.

«Μια ημέρα, καθώς καθόμουν στη δουλειά, έπιασα τον εαυτό μου να κοιτά το ρολόι μέχρι το μεσημεριανό. Μόλις ήρθε το μεσημέρι έφυγα από το γραφείο. Φτάνοντας στον δρόμο, είδα την αντανάκλαση του προσώπου μου σε ένα παράθυρο αυτοκινήτου- καθαρή θλίψη. Και δεν ήμουν θλιμμένος για καιρό πριν», σημειώνει.

Όπως λέει, κάπου εκεί κατάλαβε ότι δεν ήταν χαρούμενος με τη δουλειά του. Επίσης, έπαιξε ρόλο κάτι ακόμα: Λίγους μήνες πριν, εργαζόταν για μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιβαλλοντική εταιρία. Εκεί έμαθε έμαθε πολλά πάνω στη δουλειά, έχτισε το δίκτυο του, πήρε γνώσεις για το περιβάλλον και το digital marketing.

«Τα χρήματα δεν ήταν το κίνητρο. Μου είχε λείψει να δουλεύω για το περιβάλλον», εξηγεί ο Kennedy.

Κάπως έτσι, κατοχύρωσε το domain www.cpath.co.uk, χαρακτήρισε τον εαυτό του ως αυτοαπασχολούμενο και ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στο δικό του project που σχετίζονταν κυρίως με το copywriting. Ειδικά στην αρχή εργαζόταν πολλές ώρες, ψάχνοντας τους πρώτους πελάτες. Τελικά, το project αναπτύχθηκε. Και μέχρι σήμερα, όπως δηλώνει, έχει εργαστεί πολλές φορές από την παραλία. Σαν ένας ακόμα ψηφιακός νομάς. Ενώ έζει διαμείνει σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ταϊλάνδη, η Πορτογαλία και το Μαρόκο.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =