αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ σημασία του να βγάζεις άτομα από τον φιλικό κύκλο σου (και να βάζεις άλλα)

Η σημασία του να βγάζεις άτομα από τον φιλικό κύκλο σου (και να βάζεις άλλα)

Είναι ένα σκηνικό με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι αρκετοί νέοι επιχειρηματίες. Όσο αυτοί προχωρούν στην επιχειρηματική τους διαδρομή, και οι προτεραιότητες τους αλλάζουν, τόσο κάποιοι φίλοι δείχνουν να μην είναι πλέον όπως παλιά. Η σχέση και η τακτική επαφή, αλλάζει. Άτομα, δηλαδή, με τα οποία έκανες παρέα πριν και όλα έδειχνα ΟΚ, τώρα μοιάζουν να μην «κολλάνε» στα νέα δεδομένα που έχει η ζωή σου.

Και είναι λογικό. Αν έχεις φίλους π.χ. που κάθε καλοκαίρι, Χριστούγεννα και Πάσχα θέλουν… ατελείωτες διακοπές, είναι δεδομένο ότι πλέον δεν θα «ταιριάζετε». Αφού εσύ ως επιχειρηματίας ή startupper, έχει άλλα ωράρια, άλλο πρόγραμμα, άλλες προτεραιότητες. Το ίδιο ισχύει, για παράδειγμα, και αν έχεις φίλους που θέλουν να βγαίνουν κάθε βράδυ έξω και να ξενυχτάνε. Ναι, κάποτε μπορούσες και εσύ να το κάνεις μαζί τους. Τώρα δεν μπορείς τόσο εύκολα. Επίσης, τα νέα ενδιαφέροντα σου μπορεί να μην απασχολούν ιδιαίτερα εκείνους.

Είχε κάνει ένα πετυχημένο post πριν κάμποσο καιρό, ο οικονομικός σύμβουλος και business coach, Tai Lopez. «Αν δεν βγάζεις τουλάχιστον ένα άτομο έξω από τον κοινωνικό σου κύκλο κάθε χρόνο, τότε κάνεις μεγάλο λάθος», έγραψε ο Tai Lopez. Εννοώντας ουσιαστικά, ότι πρέπει να κάνεις… το δικό σου ξεσκαρτάρισμα. Και όταν κρίνεις ότι ένα άτομο για κάποιον λόγο ή λόγους δεν συμβαδίζει πλέον με τα δεδομένα σου, να το βγάζεις από τον κύκλο σου. Έστω από τον στενό κύκλο σου.

Gepostet von Tai Lopez am Donnerstag, 14. Dezember 2017

Πρόσφατα είχαμε εδώ στο It’s Possible και τη συνέντευξη με την συνιδρτύτρια των Dogs’ Voice και Woof Club, Έλενα Δέδε. Μία από τις ερωτήσεις, είχε να κάνει με το αν έχει χάσει φιλίες λόγω του φόρτου εργασίας που επιβάλει ένα επιχειρηματικό project, σαν αυτά που διαχειρίζεται η ίδια. «Τους φίλους που είχα πριν, τους έχω και τώρα. Για εμένα το να έχεις ένα φίλο είναι κάτι πάρα πολύ σπουδαίο. Μπορώ να πω μάλιστα ότι ποτέ δεν είχα 20άδες φίλων. Είχα λίγους, και με τους οποίους είχαμε τόσο βαθιές σχέσεις, που μπορούσαν να καταλάβουν το πότε χρειάζεται να δουλέψω πολύ. Είναι δίπλα μου, και είμαι πάντα και εγώ δίπλα τους. Έχω χάσει βέβαια ευρύτερες παρέες. Αλλά έχω αλλάξει κύκλους τέτοιων ευρύτερων παρεών. Κάνω πιο πολύ παρέα με ανθρώπους που είναι στην ίδια φάση με εμένα», εξήγησε. Βλέπουμε, δηλαδή, ότι κάποιες σχέσεις μπορούν να αντέξουν μέσα σε αυτό το μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ενώ κάποιες άλλες χάνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Στην θέση τον παλιών, έρχονται κάποιες νέες επαφές.

Είναι δεδομένο, ότι από ένα σημείο και μετά γίνονται κάποιες επιλογές. Σίγουρα πρέπει να έχεις κάποιους φίλους δίπλα σου. Το ερώτημα είναι «ποιους».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =