αρχικηVIRALΗ Σακίρα είναι μέσα στη λίστα με τους Μεγαλύτερους Ηγέτες του Κόσμου (και δεν είναι ο λόγος τα τραγούδια)

Η Σακίρα είναι μέσα στη λίστα με τους Μεγαλύτερους Ηγέτες του Κόσμου (και δεν είναι ο λόγος τα τραγούδια)

Η τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσική παραγωγός Σακίρα βρέθηκε φέτος στο Νο. 27 της λίστας του Fortune με τους Μεγαλύτερους Ηγέτες του Κόσμου.

Και υπάρχει σοβαρός λόγος γι’ αυτή την επιλογή: η Σακίρα έχει εξελιχθεί σε μεγάλο αστέρα όχι μόνο του κόσμου της μουσικής, αλλά και του κόσμου της φιλανθρωπίας. Ο σκοπός υπέρ του οποίου ενεργοποιείται η Σακίρα είναι η ανάπτυξη και η εκπαίδευση των παιδιών, ιδιαίτερα στη χώρα καταγωγής της, την Κολομβία.

Εκεί, το 1997 ίδρυσε το ίδρυμα Pies Descalzos (τίτλος ενός παλιού της δίσκου που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Δίχως παπούτσια»). Παράλληλα, είναι ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος ALAS, το οποίο πιέζει τις κυβερνήσεις για να αναλαμβάνουν δράσεις και πρωτοβουλίες σχετικά με τη σίτιση και την εκπαίδευση των παιδιών σε όλη τη Λατινική Αμερική.

Η δράση της Σακίρα φέρνει αποτελέσματα. Το 2016, τα σχολεία του ιδρύματος προσέφεραν εκπαίδευση και γεύματα σε πάνω από 6.000 παιδιά, όπως σημειώνει το Fortune Greece. Και βέβαια, η Σακίρα παραμένει η γυναίκα – celebrity με τους περισσότερους ακολούθους στο Facebook, με 104 εκατομμύρια followers, και άλλους 32 εκατομμύρια στο Instagram και 43 εκατομμύρια στο Twitter.

Η πραγματική ηγεσία της, όμως, έγκειται στον τρόπο με τον οποίο έχει εκμεταλλευτεί αυτές τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων υπέρ των δικαιωμάτων των πιο ευάλωτων παιδιών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γνώμη: Πόσα ελληνικά επιχειρηματικά sites θα τόλμαγαν να κάνουν συνέντευξη με τη Shakira;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 1 =