αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ πρώτη 4Κ HDR LED οθόνη για σινεμά, κατέφθασε από τη Samsung

Η πρώτη 4Κ HDR LED οθόνη για σινεμά, κατέφθασε από τη Samsung

Είναι σε όλους γνωστό ότι η Samsung, επενδύει πολλά στην ανάπτυξη και την κατασκευή των οθονών της, οι οποίες κουβαλάνε τις νεότερες τεχνολογίες της βιομηχανίας και έτσι άξια κερδίζουν τις πρώτες θέσεις σε κάθε κατηγορία της αγοράς. Από την Κορεάτικη εταιρία λοιπόν δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν και οι οθόνες των κινηματογραφικών αιθουσών, οι οποίες έχουν μείνει αρκετά πίσω από τις τεχνολογίες του σήμερα.

Η γνωστή εταιρία αποκάλυψε το πρώτο 4Κ HDR LED theater monitor στον κόσμο με διαγώνιο που αγγίζει τα 10.36 μέτρα ή τις 408 ίντσες περίπου. H νέα οθόνη χρησιμοποιείται ήδη σε δύο κινηματογραφικές αίθουσες του Las Vegas, ενώ όπως υπόσχεται η Samsung, οι θεατές πλέον θα μπορούν να απολαύσουν εικόνα με μεγαλύτερη ευκρίνεια καθώς και δέκα φορές φωτεινότερο περιεχόμενο σε σύγκριση με τους κλασικούς προτζέκτορες των κινηματογραφικών αιθουσών. Παράλληλα, η Κορεάτικη εταιρία και συγκεκριμένα το τμήμα της Samsung, Audio Lab συνεργάστηκε με την Harman, ώστε προσφέρουν και εξελιγμένες λύσεις στον τομέα του ήχου.

Όπως σημειώνει το unboxholics.com, οι 408 ίντσες θεωρούνται λίγες για κινηματογραφική εικόνα μιας και οι περισσότερες σημερινές αίθουσες διαθέτουν εικόνα που αγγίζει τις 540 ίντσες. Ωστόσο, σύμφωνα με δήλωση του Sang Kim, αντιπρόεδρο της Samsung Electronics America, οι σύγχρονες κινηματογραφικές αίθουσες πρέπει να εξετάσουν εκ νέου τις ανάγκες των θεατών, ενώ το βασικό selling point που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν είναι η ασύγκριτη εμπειρία θέασης, την οποία δεν θα μπορεί να αναπαράγει ο καθένας σπίτι του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − eight =