αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε μαγαζί παγωτού. Η απόλυση από εκεί, μου άλλαξε τη ζωή»: Εξηγεί ο διάσημος επενδυτής Kevin O’Leary

«Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε μαγαζί παγωτού. Η απόλυση από εκεί, μου άλλαξε τη ζωή»: Εξηγεί ο διάσημος επενδυτής Kevin O’Leary

Σήμερα, ο Kevin O’Leary, είναι ένας διάσημος επενδυτής και επιχειρηματίας. Ένα μεγάλος μέρος του κοινό τον γνωρίζει από τη συμμετοχή του στην αμερικανική εκπομπή «Shark Tank». Μπήκε στον κόσμο της επιχειρηματικότητας το 1983, όταν ίδρυσε την τεχνολογική εταιρία SoftKey Software Products, στο διαμέρισμα του. Και έκτοτε μετρά πολλές σημαντικές στιγμές.

Πριν όμως από όλα αυτά, είχε κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Η πρώτη του δουλειά ήταν σε ένα μαγαζί παγωτού. Ήταν ενθουσιασμένος. «Ο πραγματικός λόγους που έπιασα δουλειά εκεί, ήταν ένα κορίτσι που μου άρεσε και δούλευε στο μαγαζί με παπούτσια, απέναντι» λέει ο ίδιος. Την πρώτη ημέρα εκεί, συνέβη ένα «ατύχημα». Αφού αρκετό παγωτό έπεσε στα πλακάκια. Η γυναίκα που είχε το μαγαζί, είπε στον νεαρό Kevin O’Leary, να καθαρίσει το πάτωμα πριν τελειώσει την βάρδια του. Ο O’Leary όμως αρνήθηκε να το κάνει. Πολύ απλά, διότι φοβήθηκε ότι θα τον δει η κοπέλα από το απέναντι μαγαζί και θα γίνει ρεζίλι.

Τότε, με συνοπτικές διαδικασίες, η ιδιοκτήτρια του ανακοίνωσε ότι αποκλείεται. Όταν μάλιστα πήγε σπίτι, και είπε στη μητέρα του τι συνέβη, εκείνη του είπε πως έκανε λάθος. Όμως, ο «μικρός» είχε πάρει ένα πολύτιμο μάθημα που του άλλαξε τη ζωή.

«Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων: Αυτοί που είναι ιδιοκτήτες ενός μαγαζιού και εκείνοι που καθαρίζουν τις ακαθαρσίες από το πάτωμα. Πρέπει να αποφασίσεις ποιος από τους δύο θα είσαι», τονίζει ο γνωστός επενδυτής. Με τον ίδιο φυσικά να επιλέγει τελικά την πρώτη κατηγορία.

Mr. Wonderful only lasted one day as an ice cream scooper

Kevin O'Leary was fired from his first job and it changed his life forever.

Posted by CNBC Make It on Samstag, 4. November 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 10 =