αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Πολωνία θέλει να μετατρέψει τα Πανεπιστήμια της σε startup θερμοκοιτίδες

Η Πολωνία θέλει να μετατρέψει τα Πανεπιστήμια της σε startup θερμοκοιτίδες

Στον δρόμο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας φαίνεται ότι θα μπουν τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Πολωνίας. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους Financial Times, ο υπουργός Παιδείας της χώρας, Jaroslaw Gowin, τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πολωνίας θα στραφούν πλέον στην καινοτομία και την έρευνα. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματικότητα.

«Από το 1987 και μετά όταν και κατέρρευσε ο Κομμουνισμός, οι νέοι άρχισαν να σπουδάζουν μαζικά. Αυτό είχε μερικά φανταστικά αποτελέσματα. Αλλά και μερικά αρνητικά, αφού τα τελευταία χρόνια τα Πανεπιστήμια έχουν επικεντρωθεί στην θεωρητική εκπαίδευση, παραβλέποντας την έρευνα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πολωνός υπουργός.

Τώρα αυτό θα αλλάξει. Και τα Πανεπιστήμια θα επικεντρωθούν στο κομμάτι της έρευνας και της καινοτομίας, το οποίο θα είναι άμεσα εφαρμόσιμο στην πραγματική οικονομία. Ουσιαστικά, όπως σημειώνουν οι Financial Times, οι Πολωνία θέλει να μεταστρέφει τις κορυφαίες σχολές της, σε startup θερμοκοιτίδες. Εκεί θα εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί νέοι επιχειρηματίες, μαθαίνοντας τα πάντα γύρω από την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

Η Πολωνία, έχει σημαντικό ρόλο στο κομμάτι της εκπαίδευσης, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, το 2013 έβγαλε 598.000 πτυχιούχους, που ήταν η τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη, πίσω από την Βρετανία και τη Γαλλία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − eight =