αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Παπαστράτος ανακοίνωσε νέα επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ και δημιουργεί 400 θέσεις εργασίας

Η Παπαστράτος ανακοίνωσε νέα επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ και δημιουργεί 400 θέσεις εργασίας

«Ανάσα αισιοδοξίας» αποτελεί σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύντα σύμβουλο της Παπαστράτος, Χρήστο Χαρπαντίδη, η υλοποίηση νέας επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ από τη Philip Morris International, που ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και αφορά τη μετατροπή του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το IQOS.

«Πέρα από τον ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία, η επένδυση δίνει μία ανάσα αισιοδοξίας στην κοινωνία. Είναι ένα καλό νέο για τη χώρα. Είναι μία επένδυση, που σημαίνει ότι υπάρχει μέλλον. Ότι η προοπτική ανάπτυξης είναι εφικτή. Η Παπαστράτος βάζει πλάτη για τη χώρα και δείχνει ότι μπορούμε στην Ελλάδα να φτιάξουμε μέλλον με ευθύνη, αμεσότητα, και απτό αποτύπωμα» ανέφερε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Χαρπαντίδης.

Κληθείς να απαντήσει για ποιο λόγο η επένδυση αποφασίστηκε να γίνει στην Ελλάδα, ο μίδιος σημείωσε: «Είναι μία επιλογή, την οποία παλέψαμε με την καρδιά και την ψυχή μας για να κερδίσουμε. Βάλαμε προσεκτικό σχεδιασμό, σκληρή δουλειά και δέσμευση για να πετύχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Ανταγωνιστήκαμε στο πλαίσιο του μεγάλου ομίλου της Philip Morris International και κερδίσαμε το στοίχημα αυτής της επένδυσης ανάμεσα σε άλλες, τυπικά προφανέστερες επιλογές, με χαμηλότερο εργατικό και φορολογικό κόστος. Καταφέραμε, η Ελλάδα να γίνει το τρίτο κέντρο διεθνώς -μετά την Ελβετία και την Ιταλία- για την παραγωγή προϊόντων καπνού νέας γενιάς. Και καταφέραμε να φέρουμε στη χώρα νέα κεφάλαια 300 εκατ. ευρώ, χωρίς να δανειστούμε από τις τράπεζες».

Η επένδυση της Παπαστράτος δημιουργεί 400 νέες θέσεις εργασίας και έχει πολλαπλά, σημαντικά και άμεσα οφέλη για την ελληνική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και την κοινωνία. Αυτές οι θέσεις έρχονται να προστεθούν στις 800 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που προσφέρει, ήδη, η Παπαστράτος, αλλά και τις 250 προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, αποκλειστικά για τη δραστηριότητα του IQOS.

Όπως σημειώνει η Ημερησία, η νέα επένδυση εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει η Philip Morris International και η Παπαστράτος για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου. Με την ολοκλήρωσή της, το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα είναι το τρίτο της Philip Morris International παγκοσμίως, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, που θα παράγει προϊόντα καπνού που δεν περιλαμβάνουν καύση.

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη επένδυση να ξεχωρίζει είναι η άμεση υλοποίησή της. Η παραγωγή θα ξεκινήσει σε 10 μήνες από σήμερα, ενώ έχουν, ήδη, ξεκινήσει οι διαδικασίες των αδειοδοτήσεων για τρία νέα κτιρία στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο. Οι εργασίες για την κατασκευή τους ξεκινούν άμεσα και οι πρώτες νέες μηχανές θα τοποθετηθούν το φθινόπωρο. Με την ολοκλήρωση του έργου θα υπάρχουν δύο νέες γραμμές επεξεργασίας καπνού και συνολικά δέκα νέες γραμμές παραγωγής ράβδων καπνού HEETS με τρεις μηχανές η κάθε μία, με αποτέλεσμα στην Ελλάδα, στον Ασπρόπυργο, να παράγονται από την Παπαστράτος 20 δισεκατομμύρια HEETS τον χρόνο. Κάθε ράβδος καπνού θα περιέχει σημαντικό ποσοστό ελληνικών ανατολικών καπνών. Από τον Ιανουάριο του 2018 οι ράβδοι καπνού HEETS για το IQOS, φτιαγμένοι στην Ελλάδα, θα φτάνουν σε περισσότερες από 30 αγορές όλου του κόσμου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 9 =