αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η οικογένεια Σκλαβενίτη μάλλον πήρε λάθος χάπια» λέει ο Mr Jumbo

«Η οικογένεια Σκλαβενίτη μάλλον πήρε λάθος χάπια» λέει ο Mr Jumbo

Δηλώσεις που προκάλεσαν συζητήσεις, έκανε ο πρόεδρος των καταστημάτων Jumbo, Απόστολος Βακάκης, κατά την διάρκεια της ετήσιας παρουσίασης της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Mr Jumbo εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός προς τον Σκλαβενίτη και την επιλογή που έκανε ως επιχείρηση, με την εξαγορά της αλυσίδας Μαρινόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, το εν λόγω deal ήταν η χειρότερη επιλογή. Σημειώνοντας μάλιστα πως η οικογένεια Σκλαβενίτη «μάλλον πήρε λάθος χάπια».

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως μία αλυσίδα η οποία χωρίς καθόλου διαφήμιση και έχτισε την φήμη της από στόμα σε στόμα τόσα χρόνια, εξαγοράζει μία αλυσίδα η οποία είναι εντελώς διαφορετικής εμπορικής φιλοσοφίας και κουλτούρας.

Επιπλέον, μίλησε και για τις επιπτώσεις που φέρνουν τέτοιες κινήσεις στην αγορά συνολικά: «κινήσεις όπως η διάσωση της Μαρινόπουλος επιταχύνουν το αποπληθωρισμό και την πίεση προς τα κάτω, γιατί η οικονομία θα πρέπει να λειτουργεί με όρους ελεύθερης αγοράς. Στην πράξη επιδοτούνται νεκρές καταστάσεις, επιδοτείται δηλαδή η αύξηση δικτύων, σε μία περίοδο που τα μερίδια της αγοράς συρρικνώνονται και η τάση είναι προς τα κάτω. Πριμοδοτούμε λοιπόν ημιθανείς καταστάσεις, χωρίς συνθήκες ελεύθερης οικονομίας. Οι κινήσεις αυτές θα οδηγήσουν σε πόλεμο τιμών, άρα συγκράτηση των περιθωρίων κέρδους και τις επιχειρήσεις. Οι κακές επιλογές επηρεάζουν όλη την αγορά – ακόμη και εμάς που δεν είμαστε στον ίδιο ακριβώς χώρο – έστω και αν βραχυπρόθεσμα αυτό βγει υπερ του καταναλωτή με συμπίεση – προσωρινά – των τιμών».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί συνολικά στην Ελλάδα της κρίσης: «αντί να πάμε προς την λογική αντιμετώπιση των προβλημάτων, πάμε προς την άρνηση της ασθένειας και όσο ακολουθούμε το δρόμο της άρνησης οδεύουμε προς τον θάνατο. Θα πρέπει σίγουρα να ληφθούν οι δόσεις και να πέσουν λεφτά στην αγορά, να γίνουν κινήσεις που θα δημιουργήσουν στοιχειώδη αισιοδοξία, ωστόσο αυτή η αυτονόητη κατεύθυνση που θα έπρεπε να πάρουμε είτε κωλυσιεργεί είτε αδρανεί. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι αυτή την στιγμή στον ιδιωτικό τομέα και έχει αγνοηθεί πλήρως, ενώ ο δημόσιος τομέας ρουφάει σαν τσιμπούρι τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος ασθενεί. Η πολιτική είναι χωρίς κατεύθυνση από την πλευρά της κυβέρνησης, και το ίδιο από την πλευρά της αντιπολίτευσης, με τα μέτρα που προτείνονται από όλες τις πλευρές να κρίνονται ανεπαρκή».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =