αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Νο1 κακή συνήθεια που πρέπει να κόψεις, αν είσαι σε μια σούπερ στρεσογόνα δουλειά

Η Νο1 κακή συνήθεια που πρέπει να κόψεις, αν είσαι σε μια σούπερ στρεσογόνα δουλειά

Έχεις βρει επιτέλους την dream job που ήθελες ή μόλις ξεκίνησες ένα νέο project. Τώρα οι προοπτικές ανοίγονται μπροστά σου, έτσι ώστε να φέρεις τα μεγάλα αποτελέσματα και να ξεχωρίσεις. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: Εδώ και κάμποσο καιρό, έχεις καταλάβει ότι η δουλειά αυτή σου προκαλεί έντονο στρες.

Ψυχραιμία. Χρειάζεται να δεις τα δεδομένα με καθαρό μυαλό. Δεν οδηγούν όλες οι πιεστικές δουλειές σε burnout. Από τη μεριά σου, σίγουρα βέβαια πρέπει να κάνεις κάποιες κινήσεις, έτσι ώστε να «επιβιώσεις» μέσα σε αυτό το περιβάλλον. Το αμερικανικό inc.com παραθέτει την Νο1 κακή συνήθεια που πρέπει να κόψεις, σε μια τέτοια περίπτωση.

Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας αγχώνεσαι πολύ έντονα υπάρχει μια πρώτη λύση. Ο καλός ύπνος το βράδυ. Έρευνες έχουν δείξει, ότι οι εργαζόμενοι που κοιμούνται καλά το βράδυ, μπορείς να διαχειριστούν καλύτερα το άγχος και είναι πιο παραγωγικοί στη δουλειά.

Σταμάτα να πατάς το «playback»: Όμως πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν. Ποια είναι η Νο1 κακή συνήθεια που δημιουργεί το πρόβλημα; Σκέφτονται το βράδυ, τις κακές εμπειρίες που είχαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό σε δυσκολεύει να κοιμηθείς. Πολλές φορές δεν το καταλαβαίνεις, αλλά αυτός είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να μην κοιμάσαι καλά το βράδυ.

Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να φύγει το μυαλό σου από τις αγχοτικές εμπειρίες. Μια πρακτική λύση για αυτό, είναι να ασχοληθείς με άλλα πράγματα αμέσως μετά τη δουλειά. Βγες έξω με φίλους, δες ταινίες ή… παίξε βιντεοπαιχνίδια. Κάνε δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να «καθαρίσεις» το μυαλό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =