αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ μάχη των μεταφορών: Ο ανταγωνιστής της Uber στην Ασία «σήκωσε» 750 εκατ. δολάρια

Η μάχη των μεταφορών: Ο ανταγωνιστής της Uber στην Ασία «σήκωσε» 750 εκατ. δολάρια

Έντονος ανταγωνισμός υπάρχει στο κομμάτι των μεταφορών. Μπορεί η Uber να θεωρείται ο μεγαλύτερος «παίχτης» σε αυτό το πεδίο, ωστόσο οι ανταγωνιστές της δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.

Η startup Grab, που αποτελεί ανταγωνιστή της Uber στην Ασία, έλαβε χρηματοδότηση ύψους 750 εκατ. δολαρίων από την εταιρία Softbank Capital. Σύμφωνα με την Grab, τα χρήματα αυτά δημιουργούν ένα συνολικό κεφάλαιο ύψους 1 δισ. δολαρίων, το οποίο έχει στα «χέρια» της η εταιρία. Και το οποίο θα χρησιμοποιήσει άμεσα για επενδύσεις. Αναμένεται σύντομα να αναπτύξει τις υπηρεσίες της, στις 6 χώρες και τις συνολικά 31 πόλεις στις οποίες δραστηριοποιείται. Στο «τιμόνι» της εταιρία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Anthony Tan (φωτο), που είναι και ο CEO της Grab.

Όπως εκτιμά μάλιστα το Forbes, η αξία της Grab πλέον έχει ξεπεράσει τα 3 δισ. δολάρια, κάτι που την κατατάσσει στις πιο δυνατές καινοτόμους επιχειρήσεις της Ασίας.

«Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις μεταφορές στη Νοτιοανατολική Ασία και να αναβαθμίσουμε το mobile internet στην περιοχή» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Softbank Capital, Masayoshi Son.

«Η χρηματοδότηση αυτή, η μεγαλύτερη στην ιστορία της τεχνολογίας που σχετίζεται με καταναλωτές στην Νοτιοανατολική Ασία, θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα κάνουμε ακόμα πιο έντονη την ηγετική μας θέση στην αγορά» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μια ηγετική θέση για την οποία ο CEO της Softbank Capital εμφανίστηκε μάλιστα σίγουρος: «Η Grab είναι ο ξεκάθαρος νικητής στο κομμάτι του mobile, στην Νοτιοανατολική Ασία», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − two =