αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ «λογική του κουμπαρά»: Το λάθος που κάνει σχεδόν το 40% των Millennials με τα χρήματα

Η «λογική του κουμπαρά»: Το λάθος που κάνει σχεδόν το 40% των Millennials με τα χρήματα

Είναι λογικό τα μικρά παιδιά να φιλάνε τα χρήματα τους σε κάποιον κουμπαρά. Την ίδια στιγμή όμως, έναν μεγάλο ποσοστό ενηλίκων διαχειρίζεται τα χρήματα του με τον ίδιο τρόπο, όπως σημειώνει το TIME.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Bankrate.com στην Αμερική, το 23% των ενηλίκων θεωρεί ότι η καλύτερη «επένδυση» για τα χρήματα του, είναι να τα διατηρεί σε μετρητά. Ενδεχομένως μέσα σε κάποιον λογαριασμό. το TIME εξηγεί ότι αυτή είναι μια λάθος τακτική. Αφού το να διατηρείς για μεγάλο χρονικό διάστημα κάποια χρήματα χωρίς ουσιαστικά να τα κάνεις τίποτα, θα σε οδηγήσει πιθανότατα -λόγω και του πληθωρισμού- να έχεις λιγότερη οικονομική δύναμη, όταν αποφασίσεις να τα χρησιμοποιήσεις. Αφού τα ίδια χρήματα, ενδεχομένως θα έχουν μικρότερη αξία.

«Αναμφίβολα, υπάρχει κάποιος φόβος ο οποίος είναι εμφανής σε όλους τους τομείς» λέει ο αναλυτής της Bankrate, Greg McBride, προσπαθώντας να εξηγήσει το φαινόμενο.

Το ακόμα πιο σημαντικό στοιχείο της έρευνας; Ο εν λόγω οικονομικός φόβος, δείχνει να είναι ακόμα πιο έντονος στους Millennials. To 38% των ερωτηθέντων κάτω των 30 ετών, δήλωσαν ότι προτιμούν να διατηρούν τα χρήματα τους σε μετρητά και όχι να τα επενδύουν με τον οποιονδήποτε τρόπο.

Από την άλλη, μόνο το 16% δήλωσε ότι η χρηματιστηριακή αγορά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις τα χρήματα σου μακροπρόθεσμα ή να τα αυξήσεις. Παρόμοιο ποσοστό είχαν και οι επενδύσεις σε πολύτιμα μέταλλα. Όσο για το που επενδύονται τα περισσότερα χρήματα με μακροπρόθεσμο πλάνο άνω των 10 ετών; Το 25% των ερωτηθέντων είπε ότι τα τοποθετεί σε ακίνητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + fourteen =