αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Λατίνα που πήρε τα «μαθήματα» από την 8ωρη δουλειά της και ίδρυσε μια πλατφόρμα για να εμπνεύσει τις γυναίκες

Η Λατίνα που πήρε τα «μαθήματα» από την 8ωρη δουλειά της και ίδρυσε μια πλατφόρμα για να εμπνεύσει τις γυναίκες

Όταν ήταν 25 ετών, η Marines Duarte ανέλαβε την έκδοση των Cosmopolitan, Harpers Bazaar και Buenhogar στην US Hispanic Market και τη Λατινική Αμερική. Η επιτυχημένη πορεία της όμως δεν σταμάτησε εκεί. ‘Η για να είμαστε πιο ακριβείς, μπορούμε να πούμε ότι η διαδρομή της συγκεκριμένης γυναίκας αποδεικνύει ότι κάθε στάδιο της ζωής μας, διδασκόμαστε δεξιότητες τις οποίες πρέπει να τις χρησιμοποιήσουμε για να πάμε στο επόμενο.

Κάπως έτσι σκέφτηκε η Marines Duarte. Μόλις τελείωσε η καριέρα της στα εν λόγω brands, αποφάσισε να ιδρύσει την πλατφόρμα En Tus Zapatos, με σκοπό να μεταφέρει τις εμπειρίες της και να εμπνεύσει τους ισπανόφωνους ανθρώπους. Αφού η πλατφόρμα είναι στα ισπανικά. Και κυρίως τις γυναίκες

Μέσα από το νέο της project όμως βγάζει και κοινωνικούς προβληματισμούς. Αφού κάνει καμπάνιες, για παράδειγμα, για την ισότητα των δύο φύλων ή για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.

Η ίδια, μιλώντας στο Forbes, εξηγεί τη συμβουλή που θα έδινε σε έναν νέο επιχειρηματία: «Βεβαιωθείτε ότι είστε παθιασμένοι με αυτό που θα ξεκινήσετε, αφού θα βάλετε την καρδιά και την ψυχή σας σε αυτό. Θα περάσετε ατελείωτες νύχτες δουλεύοντας, όπως πρέπει να πιστεύεται σε αυτό που κάνετε».

Παράλληλα, η Marines Duarte τονίζει: «Πρέπει να κάνετε ένα επιχειρηματικό πλάνο. Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας ανωτέρου επιπέδου. Αλλά να έχετε ένα σαφή στόχο και γνώση της υπηρεσίας ή του προϊόντος σας. Να ξέρετε ποιος είναι ο πελάτης σας και γιατί το project σας είναι διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο εκεί έξω».

Σε ότι αφορά τη διαχείριση του χρόνου, η Λατίνα επιχειρηματίας, σημειώνει ότι είναι σημαντικό να βάζουμε προτεραιότητες. Πολλές φορές μπορεί να χανόμαστε μπροστά στα πολλά πράγματα που έχουμε να κάνουμε. Είναι χρήσιμο να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να σκεφτούμε τι είναι πραγματικά σημαντικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − eleven =