αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Κρι Κρι ανακοίνωσε αύξηση τζίρου και κερδών, και ετοιμάζει επενδύσεις

Η Κρι Κρι ανακοίνωσε αύξηση τζίρου και κερδών, και ετοιμάζει επενδύσεις

Με αύξηση των πωλήσεων κατά 19% και των καθαρών κερδών κατά 21,2% έκλεισε το 2017 η Κρι Κρι, συνεχίζοντας τη δυναμική ανάπτυξη που καταγράφει τα τελευταία χρόνια και που την κατατάσσουν, πλέον, μεταξύ των ηγετικών «παικτών» στον κλάδου γιαουρτιού και παγωτού.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε χθες η εισηγμένη, ο κύκλος εργασιών ανήλθε το 2017 σε 79,25 εκατ. ευρώ έναντι 66,57 εκατ. ευρώ το 2016, εκ των οποίων τα 21,61 εκατ. ευρώ αφορούν τις πωλήσεις παγωτού (αύξηση 9,1% το 2017 σε σύγκριση με το 2016) και τα 57,45 τις πωλήσεις γαλακτοκομικών (κυρίως γιαουρτιού), κατηγορία της οποίας οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 23,3%.

Τα καθαρά κέρδη της Κρι Κρι διαμορφώθηκαν σε 7,33 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξησης 17,6% σε σύγκριση με το 2016, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 12,45 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 13,3% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Με δεδομένα τα παραπάνω, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να προτείνει προς τη γενική συνέλευση των μετόχων για τη χρήση του 2017 τη διανομή μερίσματος μεικτού ποσού 0,115 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,09 ευρώ ανά μετοχή το 2016.

Οι εξαγωγές της εταιρείας διαμορφώθηκαν στο 30,4% των συνολικών της πωλήσεων, καταγράφοντας αύξηση 53,6%. Eιδικά οι πωλήσεις γιαουρτιού εκτός Ελλάδος αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 60,4%, κυρίως λόγω της επέκτασης των συνεργασιών της Κρι Κρι με όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην ελληνική αγορά γιαουρτιού, στην οποία η Κρι Κρι κατέχει τη δεύτερη θέση, οι πωλήσεις της εμφανίζουν αύξηση 8,4%. Στον τομέα αυτό, η εταιρεία εστιάζει στην ανάπτυξη της καταναλωτικής της βάσης, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη μεγάλη κατηγορία του στραγγιστού γιαουρτιού. Επίσης, ενίσχυσε τη θέση της στις κατηγορίες των λειτουργικών γιαουρτιών και των παιδικών. Μάλιστα, στην κατηγορία των παιδικών γιαουρτιών κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, 35%, με βάση τον όγκο πωλήσεων (σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών αγοράς IRI).

Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας οδηγεί σε νέες επενδύσεις, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες. Ετσι, έως τα τέλη του 2018 αναμένεται να έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις ύψους 18 εκατ. ευρώ με αντικείμενο την αναβάθμιση του εργοστασίου γιαουρτιού και τον εκσυγχρονισμό συγκεκριμένων γραμμών παραγωγής παγωτού.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =