αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η κρίση μας πλήγωσε, αλλά μας έστρεψε στην επιχειρηματικότητα»: Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης στους startuppers της ΔΕΘ

«Η κρίση μας πλήγωσε, αλλά μας έστρεψε στην επιχειρηματικότητα»: Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης στους startuppers της ΔΕΘ

Στο πολυσυζητημένο περίπτερο 12 της ΔΕΘ, βρέθηκε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αρκετούς νέους επιχειρηματίες. Όπως σημείωσε ο ίδιος, «η κρίση μας πλήγωσε όλους αλλά αν κάτι θετικό προέκυψε είναι μια πραγματική στροφή της κοινωνίας στην επιχειρηματικότητα».

Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα στην επιχειρηματικότητα και «ειδικά σε Έλληνες επιχειρηματίες, όπως από το χώρο της ναυτιλίας, για να ενισχύσουν την προσπάθεια, για τα Πανεπιστήμια, να ενισχύσουμε την έρευνα και παραγωγή» Επίσης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει θέσπιση πνευματικών δικαιωμάτων για εταιρίες που μεγαλώνουν, και καλύτερη φορολόγηση. Όπως είπε, με το πλαίσιο που υπάρχει τώρα, πολλές επιχειρήσεις χάνουν κόσμο, που πιθανότατα φεύγει προς το εξωτερικό.

Σημείωσε ακόμα ότι «η χώρα έχει ένα τεράστιο skill gap. Θέλουμε ανθρώπινο κεφάλαιο. Χρειάζεται άλλη παιδεία σε πανεπιστήμιο και τεχνολογική εκπαίδευση και θέλει σινιάλα από πολιτεία που δίνει προτεραιότητες. Παράδειγμα, η ηλεκτροκίνηση. Σε ένα μήνα θα παρουσιάσω το πρόγραμμα μου για την ηλεκτροκίνηση, θέτοντας στόχους. Ποτέ θέλουμε στην Ελλάδα να κυκλοφορούν μόνο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την «σύζευξη της τεχνολογίας με τον τουρισμό και τον πολιτισμό μαζί με την προστασία περιβάλλοντος, ένα τετράγωνο που μπορεί να πατήσει η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + one =