αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «Κολοσσός Α.Ε.» επενδύει 70 εκατ. ευρώ στη Ρόδο

Η «Κολοσσός Α.Ε.» επενδύει 70 εκατ. ευρώ στη Ρόδο

Το όνομα και μόνο του ξενοδοχειακού ομίλου παραπέμπει στο “νησί των Ιπποτών”, εκεί όπου ιδρύθηκε και συνεχίζει να έχει μέχρι σήμερα την έδρα του. Πρόκειται για την Κολοσσός Α.Ε. η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του ροδιακού τουρισμού, πραγματοποιώντας δύο νέες επενδύσεις σε μονάδες, συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη επένδυση, ύψους 45 εκατ. ευρώ, αφορά στη μετατροπή του πρώην τετράστερου Louis Colossos Beach σε resort πέντε αστέρων υπό την ονομασία Amada Colossos Resort. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις μέσα στα ερχόμενα δύο χρόνια (2017-2018) και αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του ξενοδοχείου, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Ανάμεσα στις εργασίες που έχουν προγραμματιστεί είναι η δημιουργία μιας καινούργιας πτέρυγας και πέντε ατομικών βιλών που θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα bungalows και studios.

Η πρώτη φάση των εργασιών ξεκίνησε τον Οκτώβριο και σύμφωνα με το σχεδιασμό του ομίλου πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του επόμενου Μαΐου. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Καλλιθέα της Ρόδου, σε απόσταση 10 χλμ. από την πόλη της Ρόδου.
Στην ίδια περιοχή η εταιρεία κατασκευάζει και μια άλλη μονάδα, το ξενοδοχείο 5 αστέρων “Marvel Luxury”, δυναμικότητας 222 δωματίων. Το ύψος της επένδυσης για τη δημιουργία της μονάδας αναμένεται να φτάσει τα 25 εκατ. ευρώ. Το resort θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διώροφα bungalows με πισίνες και σουίτες, μπαρ, τέσσερα εστιατόρια, γήπεδα τένις και beach volley και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 500 ατόμων.

Το διπλό έργο στη Ρόδο έχει λάβει το πράσινο φως από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ), με την τελευταία να εγκρίνει την άδεια δόμησης.

Η εταιρεία Colossos διαχειρίζεται ήδη το boutique ξενοδοχείο Rodos Park Suites & Spa, δυναμικότητας 59 δωματίων, στην πόλη της Ρόδου, όπως αναφέρει το Capital.gr.

Ο όμιλος ιδρύθηκε το 1958 (αρχικά συστάθηκε ως ΕΠΕ) από τον Τάσο Μαραβέλια, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού. Τη χρονιά εκείνη εγκαινιάζει το πρώτο ξενοδοχείο επί της οδού Καρπάθου με την επωνυμία Colossos Hotel, ενώ το 1964 το Park Hotel (ανακαινίστηκε το 1998 και μέχρι το 2026 έχει μισθωθεί στη Luxotel Α.Ε.). Το 1973 η εταιρεία μετατρέπεται από ΕΠΕ σε Α.Ε. και τέσσερα χρόνια αργότερα ξεκινά η ανέγερση του ξενοδοχείου ΑΚΤΗ ΚΟΛΟΣΣΟΣ (COLOSSOS BEACH), το οποίο το 2004 μισθώνεται στην εταιρεία κυπριακών συμφερόντων Louis Hotels. Μετά το θάνατο του ιδρυτή του το Νοέμβριο του 2014, ο όμιλος πέρασε στον ανιψιό του Α. Σουλούνια.

Η διατήρηση της τουριστικής ζήτησης για το νησί της Ρόδου (+9,3% στις αφίξεις στο εννεάμηνο) και οι μικρές επιπτώσεις από το μεταναστευτικό- σε αντίθετη περίπτωση από τους υπόλοιπους προορισμούς των Δωδεκανήσων) θεωρείται από στελέχη της αγοράς πως μπορεί να δώσει περαιτέρω ώθηση σε νέα επενδυτικά projects.

Βέβαια, την ίδια στιγμή, μια άλλη μεγάλη επένδυση, αυτή της Αφάντου, εξακολουθεί να παραμένει μπλοκαρισμένη μετά το χαρακτηρισμό της ευρύτερης περιοχής του γκολφ ως αρχαιολογικού χώρου. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, για τη νέα αυτή εμπλοκή έχει βρεθεί λύση με το υπουργείο Πολιτισμού για να προχωρήσει η επένδυση και θα υπογραφεί μνημόνιο συνεννόησης μεταξύ του υπουργείου και των επενδυτών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =