αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «κινεζική Tesla»: Ονομάζεται LeEco και μόλις πήρε χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. δολαρίων

Η «κινεζική Tesla»: Ονομάζεται LeEco και μόλις πήρε χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. δολαρίων

Να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Tesla, θέλει η κινεζική εταιρία Le Holdings Co. Και η ώθηση που έχει, αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερη, καθώς μόλις έλαβε μεγάλη χρηματοδότηση ύψους 1,08 δισ. δολαρίων από εγχώριους επενδυτές.

Η εταιρία, που είναι γνωστή ως LeEco, θα επενδύσει χρήματα στη δημιουργία του νέου ηλεκτρικού της αυτοκινήτου. Το οποίο μάλιστα θα έχει μια φουτουριστική όψη και κατά πολλούς μοιάζει με το διάσημο Batmobile. Η εταιρία έχει έδρα στο Πεκίνο και ιδρυτής της είναι ο δισεκατομμυριούχος Jia Yueting. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχτισε την περιουσία του και τη φήμη του, επενδύοντας σε διάφορες ιντερνετικές πλατφόρμες στην Κίνα, όπως σημειώνει το Bloomberg. Άλλωστε και η ίδια η LeEco, δραστηριοποιείται επίσης στο κομμάτι του ίντερνετ και της παραγωγής βίντεο.

Πάντως, η Tesla δεν πρέπει να «πονοκεφαλιάζει» μόνο για την LeEco. Στην κινεζική αγορά φαίνεται πως έχουν δημιουργηθεί αρκετές εταιρίες στον ίδιο κλάδο. Όπως η NextEV Inc, που μέσα στο περασμένο έτος άντλησε κεφάλαια από επενδυτές και ετοιμάζει το δικό της «πράσινο», αλλά και προσιτό στην τιμή, αυτοκίνητο.

960x0

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =