αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιστορία των δύο νεαρών γυναικών που ταξιδεύουν full time και βγάζουν 130.000 δολάρια τον χρόνο

Η ιστορία των δύο νεαρών γυναικών που ταξιδεύουν full time και βγάζουν 130.000 δολάρια τον χρόνο

«Ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί είναι τόσο αποδεκτό να διαβάζεις σκληρά στο πανεπιστήμιο, για να αποφοιτήσεις και να κάνεις μια δουλειά που είναι το όνειρο κάποιου άλλου». Είναι τα λόγια των δύο νεαρών ιδρυτριών της Bucketlist Bombshells. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που λειτουργεί ουσιαστικά σαν κοινότητα και βοηθά τις γυναίκες να δημιουργήσουν online επιχειρήσεις, οι οποίες θα τους επιτρέπουν τα ταξιδεύουν όλο το χρόνο.

Ακριβώς το ίδιο μοντέλο ακολουθούν και οι δύο κοπέλες για τις οποίες μιλάμε. Πρόκειται για τις Cassandra Torrecillas και Shayleen Brown. Οι δυο τους αφήσανε τις παραδοσιακές δουλειές που είχανε, με σκοπό να δοκιμάσουν έναν πιο «ελεύθερο» τρόπο εργασίας. Τώρα, ταξιδεύουν full time και παράλληλα εργάζονται. Βγάζοντας πολλές χιλιάδες ευρώ. Δεν έχουν όμως μόνο τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Αφού την ίδια στιγμή, είναι ιδιοκτήτριες ενός boutique graphic design studio και μιας online virtual assistant company. Τρεις επιχειρήσεις συνολικά και πολλά ταξίδια. Καθόλου άσχημα.

«Δεν είχαμε πάθος για τις δουλειές ωραρίου 9-5 που είχαμε. Ζούσαμε μόνο για τα Σαββατοκύριακα και με ανυπομονησία περιμέναμε την 1 εβδομάδα διακοπών που είχαμε το χρόνο», λένε οι ίδιες.

Μιλώντας στο Forbes εξηγούν: «Όταν αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ότι έτσι θα είναι η υπόλοιπη ζωή μας, αποφασίσαμε να κάνουμε μια αλλαγή. Δεν είχαμε ιδέα ότι υπάρχουν οι λεγόμενοι “digital νομάδες” όταν αποφασίσαμε να κλείσουμε εισιτήρια για το Μεξικό, χωρίς επιστροφή. Θέλαμε να φτιάξουμε επιχειρήσεις που να μας επιτρέπουν να ταξιδεύουμε, να είμαστε τα αφεντικά του εαυτού μας και να απολαύσουμε αυτή τη ζωή».

Οι δυο τους, παρέχουν σε επιχειρήσεις όλη την digital υποστήριξη που χρειάζονται. Από τη δημιουργία του site, το branding, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις. Παράλληλα, έχουν δημιουργήσει την digital community που λέγαμε παραπάνω.

«Το περασμένο έτος βγάζαμε περίπου 11.000 δολάρια το μήνα. Έτσι όλο το χρόνο κερδίσαμε 130.000 δολάρια», λένε οι νεαρές επιχειρηματίες.

Όσο για το τι θα συμβούλευαν του Millennials που θέλουν να εργαστούν ως digital freelancers; Καταρχήν δεν συμφωνούν με την άποψη που λέει ότι για να κάνει κάποιος μια τέτοια επαγγελματική επιλογή, πρέπει να ξέρει να γράφει κώδικα ή να είναι travel blogger. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις online. Βρες τις δεξιότητες τις οποίες έχεις αποκτήσει από προηγούμενες δουλειές και δες το πως μπορείς να τις μεταφέρεις online, ενώ παράλληλα θα μαθαίνεις και νέα skills. Θα πρέπει επίσης να ξέρεις, ότι ένα τέτοιο μοντέλο εργασίας, μπορεί να σε κάνει να έχεις αρκετή δουλειά τον ένα μήνα και σχεδόν καθόλου τον επόμενο. Είναι καλό να πάρεις χαρτί και μολύβι και να κάνεις ένα πλάνο με σκέψεις και deals με πελάτες, από την αρχή.

Το σίγουρο είναι ότι μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο ζωή σου με θεαματικά αποτελέσματα. «Τα ταξίδια μας έκαναν καλύτερες επιχειρηματίες. Να δούμε νέες προοπτικές στις δουλειές μας και να γίνουμε πιο προσαρμόσιμες» καταλήγουν οι Cassandra Torrecillas και Shayleen Brown.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 2 =