αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιστορία της 24χρονης startupper που ζει μέσα σε ένα ιστιοφόρο

Η ιστορία της 24χρονης startupper που ζει μέσα σε ένα ιστιοφόρο

Για όλα υπάρχει τρόπος. Ακόμα κι αν είσαι 24 ετών, και θες να ζήσεις στο ακριβό Σαν Φρανσίσκο, ιδρύοντας παράλληλα μια καινοτόμο επιχείρηση. Εντάξει, πρέπει βέβαια να βρεις τολμηρές λύσεις. Όπως έκανε η Sarah Patterson. Η οποία έχει ξεκινήσει τη ζωή της στο Σαν Φρανσίσκο, όμως δεν μένει σε κάποιο πολυτελές διαμέρισμα. Το σπίτι της… βρίσκεται σε μια μαρίνα.

Είναι ένα ιστιοφόρο. Εκεί μένει η 24χρονη κοπέλα, σε μια προσπάθεια να μείνει κάπου χωρίς τους γονείς της, ενώ παράλληλα δεν πληρώνει «χρυσάφι» για το ενοίκιο, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα σπίτια της περιοχής. Μάλιστα, όπως εξηγεί η ίδια στο Business Insider, από τα χρήματα που έχει εξοικονομήσει, κατάφερε να ιδρύσει τη δική της startup. Την Salinity, η οποία πουλά προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας απευθείας στους καταναλωτές.

Στα 24 της, είναι ιδιοκτήτρια… σπιτιού και ιδρύτρια μιας καινοτόμου επιχείρησης. «Πόσοι άνθρωποι μπορούν να το πουν αυτό;» αναρωτιέται η ίδια χαμογελώντας.

Αφού έφτασε στο Σαν Φρανσίσκο, μέσα στο 2016, βρήκε και αγόρασε ένα μικρό ιστιοφόρο, μέσα σε 4 ημέρες. Ήθελε να είναι κοντά στη φύση, αλλά ταυτόχρονα και κοντά στο «κέντρο». Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο, η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε σε ένα νέο ιστιοφόρο (αυτό που θα δείτε στις παρακάτω φωτο), μαζί με το αγόρι της που γνώρισε στην ίδια μαρίνα λίγους μήνες πριν.

Η ίδια δεν έχει αναφέρει το πόσο πληρώνει για να ζει μέσα σε ένα ιστιοφόρο. Ωστόσο, όπως σημειώνει το Business Insider το ενοίκιο για να παραμείνει ένα σκάφος στη συγκεκριμένη μαρίνα, κυμαίνεται από 250 ως 1.111 δολάρια το μήνα. Με πρόσθετο κόστος αν ο ιδιοκτήτης διαμένει μέσα στο πλωτό. Βλέποντας βέβαια τους αριθμούς, γίνεται εύκολα κατανοητό το πόσο πολύ μπορεί να κοστίζει η ενοικίαση ενός κανονικού σπιτιού στην περιοχή.

Η Sarah Patterson είναι απόλυτα ικανοποιημένη με την επιλογή της. Ξυπνά βλέποντας την θάλασσα, ενώ συνεχίζει να εργάζεται μέσα στο ιστιοφόρο και όχι σε κάποιο τυπικό γραφείο. Μάλιστα, έχει οργανωθεί ώστε να έχει και ίντερνετ μέσω mobile, έτσι ώστε να μπορεί να κάνεις όλες τις εργασίες της εκεί.

Μάλιστα, μέσα στο 2017 η Sarah και ο σύντροφος της σχεδιάζουν να κάνουν και ταξίδια στην ανοιχτή θάλασσα με το ίδιο ιστιοφόρο. Και θα «τρέχουν» την startup ταξιδεύοντας, για μεγάλο διάστημα του έτους.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =