αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιστορία που πρώτου CEO της Uber: Ξεκίνησε από ένα tweet και έγινε δισεκατομμυριούχος

Η ιστορία που πρώτου CEO της Uber: Ξεκίνησε από ένα tweet και έγινε δισεκατομμυριούχος

Μοιάζει «μαγικό» το πως εξελίχτηκαν τα πράγματα για τον Ryan Graves. Αν το όνομα δεν σας λέει τίποτα, τότε να το σημειώσουμε: Πρόκειται για τον πρώτο CEO της Uber. Βρίσκονταν στην συγκεκριμένη θέση από τον Φεβρουάριο ως τον Δεκέμβριο του 2010- τότε αντικαταστάθηκε από τον σίγουρα πιο γνωστό στο ευρύ κοινό Travis Kalanick.

Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι στην ιστορία του Graves, είναι το πως πήγε στην Uber. Μέσα από… το Twitter! Ναι, καλά διάβασες. Το 2010, ο Kalanick έκανε το παρακάτω Tweet. Λέγοντας ότι ψάχνει μάνατζερ προϊόντων/ προγραμματιστή επιχείρησης, για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης που θα αφορά μια υπηρεσία που βασίζεται στην τοποθεσία. Η υπηρεσία αυτή ήταν φυσικά η Uber, που τότε βρίσκονταν σε πολύ αρχικό στάδιο.

Στο tweet απάντησε ο Graves, παραθέτοντας το email του, έτσι ώστε ο Kalanick να επικοινωνήσει μαζί του. Έτσι προσλήφθηκε μετά από λίγο στην εταιρία.

Μετά από την ανάληψη της θέσης του CEO, ο ίδιος παρέμεινε σε διευθυντικό ρόλο για χρόνια. Από τον οποίο παραιτήθηκε πριν λίγες ημέρες, παραμένοντας ωστόσο στο ΔΣ της εταιρίας. Είναι ένας από τους ανθρώπους που τώρα αναζητά τον αντικαταστάτη του Kalanick.

Σημαντική λεπτομέρεια: Ο Graves έχει σήμερα μια περιουσία που φτάνει τα 1,58 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Κι όμως, όλα κάποτε ξεκίνησαν από ένα Tweet…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + four =