αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ θέση της Google σχετικά με τις ηλεκτρονικές επιθέσεις σε συσκευές Android

Η θέση της Google σχετικά με τις ηλεκτρονικές επιθέσεις σε συσκευές Android

Επίσημη απάντηση έδωσε η Google, σε σχέση με τις ηλεκτρονικές επιθέσεις που φαίνεται να γίνονται από τον περασμένο Αύγουστο σε συσκευές Android. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας «Check Point Software Technologies», κακόβουλο λογισμικό που έχει την ικανότητα να κρύβεται μέσα σε θεωρητικά εγκεκριμένες εφαρμογές και να εγκαθίσταται σε συσκευές Αndroid (smartphones και tablets). Μάλιστα, έχει αποκτήσει πρόσβαση σε πάνω από ένα εκατομμύριο λογαριασμούς της Google, μέχρι σήμερα.

Το It’s Possible έκανε αναφορά στο θέμα χτες και σήμερα δημοσιοποιεί και την άποψη της άλλης πλευράς. Δηλαδή της Google. «Εκτιμούμε τη συμβολή της Check Point με την οποία έχουμε συνεργαστεί για να κατανοήσουμε και αντιμετωπίσουμε τέτοια θέματα. Αξίζει να τονιστεί πως στο πλαίσιο της διαρκούς μας προσπάθειας να προστατέψουμε τους χρήστες από την «οικογένεια» κακόβουλων λογισμικών Ghost Push, έχουμε ήδη πάρει πολυάριθμα μέτρα και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας για να βελτιώνουμε την ασφάλεια σε όλο το οικοσύστημα του Android» τονίζει ο Adrian Ludwig, Director Android Security.

Και συμπληρώνει: «Συγκεκριμένα οι ενέργειες μας περιλαμβάνουν: την ανάκληση των token (παραμέτρων) των λογαριασμών Google των χρηστών που έχουν μολυνθεί οι συσκευές τους, την παροχή σαφών οδηγιών για να συνδεθούν ξανά με ασφάλεια, την απενεργοποίηση των εφαρμογών που σχετίζονται με το θέμα αυτό από τις μολυσμένες συσκευές, τη διαρκή ανάπτυξη εφαρμογών επαλήθευσης και τις διαρκείς βελτιώσεις του SafetyNet για την προστασία των χρηστών από αυτές τις εφαρμογές στο μέλλον και την συνεργασία μας με τους παρόχους υπηρεσιών ίντερνετ ( ISPs) για να εξαλείψουμε αυτό το κακόβουλο λογισμικό εντελώς».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 18 =