αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ εφαρμογή που μπορεί να μεταφράσει τα πάντα. Ακόμα και τα αντικείμενα που «βλέπει»!

Η εφαρμογή που μπορεί να μεταφράσει τα πάντα. Ακόμα και τα αντικείμενα που «βλέπει»!

Ένας αγώνας για το ποιος θα… εφεύρει πρώτος το μέλλον, έχει ξεκινήσει. Την ώρα που μεγάλες εταιρίες όπως η Apple και το Facebook επενδύουν πολύ μεγάλα ποσά, για να αναπτύξουν εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας, φαίνεται ότι οι εξελίξεις σε αυτό το πεδίο τρέχουν πιο γρήγορα από ότι νομίζουμε.

Πολλοί προγραμματιστές, από μικρές ή μεγάλες εταιρίες, μπορούν πλέον να δείξουν με «χειροπιαστό» τρόπο τι είναι αυτό που θα δούμε στο κοντινό μέλλον. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο. Είναι ουσιαστικά το demo μιας εφαρμογής που χρησιμοποιεί Επαυξημένη Πραγματικότητα και μπορεί να μεταφράσει το οτιδήποτε «βλέπει» η κάμερα ενός κινητού. Προσοχή: Δεν μεταφράζει μόνο λέξεις. Μεταφράζει ακόμα και αντικείμενα, όπως το laptop ή ο ανεμιστήρας! Ο χρήστης απλά τα στοχεύει με την κάμερα και πατά ένα κουμπί. Και βλέπει στην οθόνη του κινητού του, το πως γράφονται αυτά τα αντικείμενα, σε διάφορες γλώσσες.

Πως πετυχαίνεται αυτό το «μαγικό» αποτέλεσμα; Η εφαρμογή συνδυάζει το ARKit της Apple, μαζί με μια βάση δεδομένων περίπου 1.000 αντικειμένων, τα οποία έχει εισάγει η προγραμματίστρια Frances Ng. Είναι η ίδια που τραβά το παραπάνω βίντεο. Το επίσης αξιοσημείωτο εδώ, είναι ότι ενώ μεγάλες εταιρίες όπως η Microsoft έκαναν χρόνια για να πετύχουν την αναγνώριση αντικειμένων, η Ng δηλώνει στο fastcodesign.com ότι το έκανε μέσα σε μόλις ένα Σαββατοκύριακο. Παρουσιάζοντας το αποτέλεσμα που βλέπετε. Το μέλλον… έφτασε.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =