αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δίνει 1 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δίνει 1 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Σε γραμμή χρηματοδότησης 1 δισ. ευρώ για μικρομεσαίες και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεις συμφώνησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει εγκρίνει ποτέ το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕπ για ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Το ποσό αυτό θα διατεθεί μέσα στην επόμενη διετία, ενώ 400 εκατ. ευρώ (100 εκατ. ανά τράπεζα) θα διατεθούν άμεσα στις χρηματοδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξωστρεφών και καινοτόμων με κύριο στόχο να δοθεί ώθηση στην νεανική επιχειρηματικότητα και να καταπολεμηθεί η ανεργία των νέων.

Η συμφωνία υπεγράφη σε μια πανηγυρική τελετή μεταξύ του προέδρου της ΕΤΕπ Werner Hoyer και των επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών: Δ. Μαντζούνη CEO Alpha Bank, Φ. Καραβία CEO Eurobank, Λ. Φραγκιαδάκη CEO Εθνικής Τράπεζας και Γ. Πουλόπουλο αναπληρωτή CEO Τρ. Πειραιώς.

“Οι τέσσερις συμφωνίες χρηματοδότησης που υπεγράφησαν σήμερα με τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς συμβάλλουν με σημαντικό ποσό προς την κατεύθυνση μιας από τις κορυφαίες προτεραιότητες της ΕΤΕπ και ειδικότερα τη βελτίωση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση. Οι ελληνικές τράπεζες θα βοηθήσουν τις εταιρείες να επεκτείνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ειδικά για ταλαντούχους νέους ανθρώπους που είναι το μέλλον της χώρας” τόνισε ο κ. Hoyer εξαίροντας και τη μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία της ΕΤΕπ με τις ελληνικές τράπεζες.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =