αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ερώτηση που πρέπει να κάνεις πάντα σε μια συνέντευξη για δουλειά (αν είσαι εργοδότης)

Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις πάντα σε μια συνέντευξη για δουλειά (αν είσαι εργοδότης)

Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος σε μια συνέντευξη για εργασία. Μάλιστα, αυτές οι συναντήσεις έχουν και ένα άλλο χαρακτηριστικό: συχνά τα όσα λέγονται… είναι τα ίδια, κάθε φορά. «Πως βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια από σήμερα» είναι, για παράδειγμα, μια ερώτηση που γίνεται συνέχεια.

Στην πραγματικότητα, το 33% των εργοδοτών αποφασίζει το αν θα προσλάβει κάποιον ή όχι μέσα στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα της συνέντευξης, όπως σημειώνει το αμερικανικό site inc.com. Παρόλα αυτά, οι συνεντεύξεις συνήθως δεν σταματούν σε εκείνο το χρονικό σημείο, αλλά γίνεται μεγαλύτερη συζήτηση πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση.

Ποια είναι όμως η ερώτηση που πρέπει να κάνει πάντα ένας εργοδότης; «Τι σας οδηγεί;». Αυτή είναι η πιο χρήσιμη ερώτηση σύμφωνα με το inc.com. ‘Η «τι σας εμπνέει» θα λέγαμε εμείς σε μια παραλλαγή. «Είναι μια ερώτηση που δείχνει την αυτογνωσία που έχει κάποιος, τον αληθινό εαυτό του και τι τον ικανοποιεί. Από την απάντηση θα καταλάβετε πολλά για το εκάστοτε πρόσωπο» λέει ο Chad Jones, CEO του investment fund Plesso Ventures, το οποίο έχει έδρα τη Βοστόνη.

Επίσης σημαντικό, είναι το πόσο πάθος διαθέτει κάποιος με αυτό που ασχολείται. Αν δεν είναι παθιασμένος, τότε μάλλον όσοι είστε εργοδότες θα πρέπει αν ψάξετε αλλού για να βρείτε τον άνθρωπο που ζητάτε. Σημείωση: Αν ρωτήσετε τον υποψήφιο για το πως περνά τον ελεύθερο χρόνο του και αυτός απαντήσει «δουλεύοντας» τότε μάλλον δεν είναι και πολύ καλά τα πράγματα. ‘Η λέει ψέμματα ή (ακόμα χειρότερα) δεν έχει καταλάβει πιο είναι το πραγματικό πάθος του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − four =