αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ επέλαση της Tesla: Πως ξεπέρασε τους κολοσσούς Mercedes και BMW

Η επέλαση της Tesla: Πως ξεπέρασε τους κολοσσούς Mercedes και BMW

Σε συνεχή ανοδική τροχιά βρίσκεται η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla του Ελον Μασκ. Αυτό επιβαιβεώθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο γ’ τρίμηνο του 2016. Στο εν λόγω διάστημα, η αμερικανική εταιρία, ξεπέρασε σε πωλήσεις τους κολοσσούς Mercedes και BMW, στην λεγόμενη πολυτελή κατηγορία, σε ότι αφορά την αμερικανική αγορά.

Συγκεκριμένα, η Tesla κατόρθωσε να πουλήσει 9.156 μονάδες του κορυφαίου μοντέλου της, του Model S, με τη BMW να πουλά την ίδια περίοδο 3.634 7άρες και τη Mercedes 3.138 S-Class. Μάλιστα τα στελέχη της Tesla ισχυρίζονται πως οι αριθμοί των πωλήσεών του, κατά συνέπεια και η διαφορά από τους άμεσους ανταγωνιστές τους, θα ήταν πολύ μεγαλύτεροι αν δεν υπολόγιζαν αποκλειστικά και μόνο τα αυτοκίνητα που έχουν ήδη παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους και όχι και τις παραγγελίες. Παράλληλα, από ότι λένε, δεν καταφεύγουν και σε άλλες πρακτικές, συνηθισμένες στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με το CNN Greece, η σημαντική αύξηση της δημοτικότητας του Model S οφείλεται κατά κύριο λόγο στην καινούργια έκδοσή του Ρ100D -στις ΗΠΑ κοστίζει από 134.500 δολάρια- που έχει αυτονομία 507 χιλιομέτρων, καθώς και στην ενσωμάτωση του βελτιωμένου Autopilot, του συστήματος ημι- αυτόνομης οδήγησής της. Οι πωλήσεις του Model S παγκοσμίως έφτασαν τις 15.800 μονάδες στο συγκεκριμένου χρονικό διάστημα, ενώ το SUV της γκάμας, το Model X, είχε ένα επίσης εντυπωσιακό τρίμηνο με 8.7800 μονάδες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 6 =