αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Ελλάδα «ψηφίζει» iPhone: Στα 15 εκατ. ευρώ έφτασαν οι προπαραγγελίες στη χώρα μας

Η Ελλάδα «ψηφίζει» iPhone: Στα 15 εκατ. ευρώ έφτασαν οι προπαραγγελίες στη χώρα μας

Νέο ρεκόρ πωλήσεων έκανε το iPhone στη χώρα μας. Σχεδόν 10.000 iPhone Χs και iPhone Xs Max διατέθηκαν στη διάρκεια τριών ημερών, αρχής γενομένης από την περασμένη Παρασκευή. Μόνον εκείνη την ημέρα, πρώτη μέρα λήψης των προπαραγγελιών, οι Ελληνες διέθεσαν περίπου 6 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενταχθούν σε προνομιακή θέση στη λίστα εκείνων που θα παραλάβουν το εμβληματικό κινητό τηλέφωνο της αμερικανικής εταιρείας Apple.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, το 65% των νέων παραγγελιών αφορά το νέο τεχνολογικό επίτευγμα της Apple, το μοντέλο iPhone Xs Max. Η αξία της συσκευής που διατίθεται στην ελληνική αγορά κυμαίνεται από 1.300 έως 1.600 ευρώ, ανάλογα με τον δίσκο που αυτή φέρει.

Συνολικά μέχρι και χθες, οι Ελληνες καταναλωτές υπολογίζεται ότι διέθεσαν, προκαταβολικά, περίπου 15 εκατ. ευρώ, προκειμένου να παραλάβουν, από την ερχόμενη Παρασκευή, ένα iPhone Xs ή Xs Max. Η προπαραγγελία των συσκευών iPhone στην Ελλάδα προϋποθέτει τη δέσμευση του ποσού αγοράς της συσκευής, η οποία γίνεται σε ποσοστό 99% μέσω πιστωτικής κάρτας. Αυτό συμβαίνει αφενός επειδή είναι πιο βολικό, αφετέρου επειδή ο καταναλωτής αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια όσον αφορά τη διενεργούμενη συναλλαγή, ειδικά στην περίπτωση που δεν πάει κάτι καλά.

Το πρώτο εμπορευματοκιβώτιο με τα νέα κινητά τηλέφωνα της Apple καταφθάνει στη χώρα μας στα τέλη αυτής της εβδομάδας. Η διάθεση των συσκευών θα γίνει την ίδια μέρα ή τις αμέσως επόμενες μέρες. Οσοι προπλήρωσαν για μία συσκευή, αλλά δεν τους καλύπτει η διαθεσιμότητα, θα μπορούν είτε να τους επιστραφούν τα χρήματα είτε να αναμένουν το επόμενο φορτίο κινητών τηλεφώνων της Apple.

Καλά ενημερωμένες πηγές της Καθημερινής, ανέφεραν ότι τα δίκτυα λιανικής έχουν ήδη δεσμεύσει σχεδόν το σύνολο της πρώτης «φουρνιάς» iPhone Xs για την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όσοι θα κάνουν παραγγελία από σήμερα και στο εξής, πολύ δύσκολα θα παραλάβουν κάποια από τις συσκευές που οδεύουν προς την ελληνική αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − one =