αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ελλάδα είναι τρίτη στο εργασιακό bullying στην Ευρώπη (και ίσως να έχεις πέσει και εσύ σε μια τέτοια περίπτωση)

Η Ελλάδα είναι τρίτη στο εργασιακό bullying στην Ευρώπη (και ίσως να έχεις πέσει και εσύ σε μια τέτοια περίπτωση)

Η Ελλάδα είναι τρίτη στο εργασιακό bullying στην Ευρώπη, με ποσοστό αναφορών στο 13%, όπως υπογράμμισε η ομότιμη καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νάνσυ Παπαλεξανδρή, αναφερόμενη στα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών.

Στην ημερίδα που διοργάνωσε το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δυναμικής, αρκετοί ομιλητές παρατήρησαν ότι η κατάσταση στη χώρα μας έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, οι ψυχο-κοινωνικοί κίνδυνοι στην εργασία, το άγχος, η εξουθένωση (burn-out) και η παρενόχληση απασχολούν τους ερευνητές παγκοσμίως ολοένα και περισσότερο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις ΗΠΑ το εργασιακό bullying έχει χαρακτηριστεί επιδημία που εξαπλώνεται και υπονομεύει την εργασιακή απόδοση, την εξέλιξη και την υγεία των εργαζομένων.

Αυτό που προκύπτει είναι πως η προβληματική οργάνωση της εργασίας σε συνδυασμό με το αρνητικό ψυχοκοινωνικό περιβάλλον έχουν ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στη δημιουργικότητα των εργαζομένων αλλά και στην απόδοση των οργανισμών, αποτελώντας σημαντικό εμπόδιο για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Ακόμα και το οικονομικό κόστος άλλωστε, εξαιτίας των προβλημάτων αυτών, αποτιμάται σε δισεκατομμύρια ευρώ για τα κράτη-μέλη.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 16 =