αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Ελλάδα είναι η τέταρτη πιο ακριβή χώρα, στην τιμή του iPhone (Λίστα)

Η Ελλάδα είναι η τέταρτη πιο ακριβή χώρα, στην τιμή του iPhone (Λίστα)

Η Deutsche Bank στην ετήσια έκθεσή της που τιτλοφορείται «Mapping the World’s Prices» περιλαμβάνει τις τιμές πώλησης του iPhone σε κάθε μία από τις 33 χώρες στις οποίες αυτό πωλείται. Η φετινή έκθεση δείχνει ότι η Βραζιλία δε βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως η πιο ακριβή χώρα για να αγοράσει κάποιος ένα iPhone. Αντίθετα, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Τουρκία, όπου η τιμή ενός iPhone είναι κατά μιάμιση φορά μεγαλύτερη σε σχέση με τις ΗΠΑ.

Ο συνδυασμός της πολιτικής αστάθειας στη χώρα αυτή, με την σημαντική άνοδο του δολαρίου, οδήγησε στα τάρταρα την Τουρκική λίρα και έκανε συνακόλουθα την Τουρκία να σταθεί στην κορυφή της λίστας αυτής. Η Βραζιλία ακολουθεί δεύτερη στη σειρά, όπου το iPhone πωλείται κατά 37% ακριβότερα σε σχέση με τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 1028 δολάρια.

Όπως σημειώνει το Digitallife.gr, η σύγκριση γίνεται βάσει των τιμών που βρίσκουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple. Οι τιμές των ΗΠΑ δεν περιλαμβάνουν φόρους, όχι όμως και του Ηνωμένου Βασιλείου, κάνοντας τις πρώτες να δείχνουν χαμηλότερες από τις δεύτερες.

iphone-costs

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + fifteen =