αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ διάσημη startup Giphy «σήκωσε» 72 εκατ. δολάρια (κι όμως δεν έχει ακόμα έσοδα)

Η διάσημη startup Giphy «σήκωσε» 72 εκατ. δολάρια (κι όμως δεν έχει ακόμα έσοδα)

Η γνωστή startup Giphy έλαβε νέα μεγάλη χρηματοδότηση ύψους 72 εκατ. ευρώ. Η πλατφόρμα η οποία φιλοξενεί πολλά GIFs, σύμφωνα με αναλυτές, έχει πλέον μια αξία που φτάνει τα 600 εκατ. ευρώ. Στην τελευταία της χρηματοδότηση συμμετείχαν αρκετοί επενδυτές και επενδυτικά σχήματα.

Το παράξενο στην περίπτωση της Giphy, όπως σημειώνει το Business Insider, είναι ότι πέρα από τις χρηματοδοτήσεις η εταιρία δεν έχει ακόμα έσοδα. Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της.

Μιλάμε για μια πλατφόρμα, τα GIFs της οποία βλέπουν πάνω από 100.000.000 άνθρωποι την ημέρα. Ενώ αναπαράγει 1 δισ. GIFs την ημέρα. Οι αριθμοί… προκαλούν ζάλη.

«Θέλουμε να γίνουμε το Youtube των GIFs. Εκεί όπου θα έρχεστε για να τα δημιουργήσετε, να τα βλέπετε, να τα κοινοποιείτε» λέει ο COO της καινοτόμου εταιρίας, Adam Leibsohn.

Πάντως, η startup -ιδρυτής της οποίας είναι ο Alex Chung (φωτο)- έχει στα άμεσα πλάνα της να αποκτήσει έσοδα (και μάλλον μεγάλα). Ήδη έχει κλείσει διαφημιστικές συμφωνίες με brand names όπως η Nike και τα McDonalds για να δημιουργήσει τα σχετικά GIFs. Στην ουσία, δηλαδή, θα δημιουργηθούν διαφημιστικές «κινούμενες εικόνες».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 2 =