αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ απλή τακτική που μπορείς να ακολουθήσεις, για να έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχεις τους στόχους σου

Η απλή τακτική που μπορείς να ακολουθήσεις, για να έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχεις τους στόχους σου

Τα άσχημα νέα; Το 60% των ανθρώπων παρατούν τους στόχους τους, μόλις 6 μήνες μετά την έναρξη του έτους. Τα καλά νέα; Μπορείς να εφαρμόσεις μια απλή τακτική, έτσι ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας σου.

Ο καθηγητής ψυχολογίας, Δρ. Gail Matthews, από το Dominican University της California, πραγματοποίησε μια μελέτη που αφορά τον καθορισμό στόχων, με περίπου 270 συμμετέχοντες. Τα αποτελέσματα; Έχετε 42% περισσότερες πιθανότητες να επιτύχετε τους στόχους σας εάν τους καταγράψετε. Ναι, με χαρτί και μολύβι.

Όπως διαβάζουμε στο inc.com, η καταγραφή των στόχων σου, δεν σε βοηθά μόνο στο να καταλάβεις ποιους ακριβώς στόχους πρέπει να πετύχεις, αλλά σε βοηθά στο να δεις ποια tasks χρειάζεται να εκπληρώσεις για να φτάσεις στην γραμμή του τερματισμού. Μπορείς να κάνεις… ερωτήσεις στον εαυτό σου, και να τις γράψεις επίσης στο χαρτί. Ενώ στη συνέχεια θα βλέπεις και την σχετική πρόοδο.

Ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και best seller συγγραφέας, Grant Cardone, έχει πάει αυτή την τακτική ένα βήμα πιο κάτω. Καταγράφει τους στόχους του 2 φορές την ημέρα- μια το πρωί και μια το βράδυ.

«Θέλω να ξυπνήσω με αυτό, θέλω να κοιμάμαι με αυτό και θέλω να ονειρεύομαι με αυτό. Θέλω να γράφω τους στόχους μου πριν κοιμηθώ τη νύχτα επειδή είναι σημαντικοί για μένα, είναι πολύτιμοι για μένα και θα ξυπνήσω αύριο ξανά με αυτούς», εξηγεί.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που λέει ότι πρέπει να εργάζεσαι πολλές ώρες, για να ξεχωρίσεις από την μάζα. Να είσαι πάνω από τον «μέσο όρο». Όμως φαίνεται ότι όλα ξεκινούν με ένα χαρτί και ένα στυλό.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =