αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ απλή τακτική που ακολουθούν κάθε ημέρα οι «μάστερ της πειθούς»

Η απλή τακτική που ακολουθούν κάθε ημέρα οι «μάστερ της πειθούς»

Οι διαπραγματεύσεις πρόσωπο με πρόσωπο, είναι 34 φορές πιο επιτυχημένες, σε σχέση με αυτές που γίνονται μέσω emails. Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, Mahdi Roghanizad και Vanessa Bohns, «οι άνθρωποι συνήθως υπερεκτιμούν τη δύναμη της πειθούς μέσω κειμένου και υποτιμούν την πειθώ μέσω επικοινωνίας πρόσωπο με πρόσωπο».

Γιατί αυτό είναι ένα πρόβλημα; Διότι έτσι χάνουμε τον χρόνο μας, όπως τονίζει το αμερικανικό inc.com. Καθόμαστε και επενδύουμε την ενεργεία μας στο να φτιάξουμε παρουσιάσεις μέσω emails, ενώ οι ίδιες παρουσιάσεις θα είχαν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, αν γίνονταν live. Οι περισσότεροι επιλέγουν τα emails, γιατί θεωρούν ότι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Σύμφωνα με τους δύο παραπάνω ειδικούς, κάτι τέτοιο στην πράξη δεν ισχύει.

Στην αρχή μιας ανθρώπινης σχέσης, ίσως να μην έχουμε άλλη επιλογή, πέρα από το email. Όταν π.χ. στέλνουμε βιογραφικό για μια δουλειά ή ένα αίτημα για επένδυση στην επιχείρηση μας. Από εκεί και πέρα όμως, το inc.com, εξηγεί τα πράγματα απλά: Είμαστε… λίγο τεμπέληδες. Θεωρούμε ότι το να στείλουμε ένα email είναι πιο απλό και γρήγορο.

Ποια είναι η λύση σε όλα αυτά; Όσοι θεωρούνται «μάστερ της πειθούς», εφαρμόζουν κάθε ημέρα μια απλή τακτική. Φτιάχνουν μια λίστα με τις υποχρεώσεις τους. Εκεί εξετάζουν μια προς μια τις περιπτώσεις, και για όποιες κρίνουν ότι είναι σημαντικές και πρέπει να κάνουν live συνάντηση, το κάνουν. Η τακτική αυτή δεν είναι πάντα εύκολη. Αφού αρκετές φορές θα χρειαστεί να καλύψετε μεγάλες αποστάσεις και να ξοδέψετε περισσότερο χρόνο. Όλα όμως εξαρτώνται από το απλό πράγμα: Πόσο πολύ θέλεις να ακούσεις το «ναι» σε μια διαπραγμάτευση;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 9 =