αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η απλή λύση για να καταπολεμήσεις το στρες»: Ένας γκουρού της επιχειρηματικότητας εξηγεί

«Η απλή λύση για να καταπολεμήσεις το στρες»: Ένας γκουρού της επιχειρηματικότητας εξηγεί

Στην εποχή μας, οι καθημερινοί ρυθμοί είναι πολύ γρήγοροι. Όλοι τρέχουν τα τα προλάβουν όλα. Και στο επίκεντρο αυτού του «χάους» βρίσκονται πολλές φορές οι επιχειρηματίες. Οι οποίοι έχουν στο κεφάλι τους το πως θα δημιουργήσουν και θα χτίσουν μια εταιρία.

Με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του έντονου στρες. Υπάρχει όμως ένας απλός τρόπος για να ξεμπερδέψεις με αυτό το ζήτημα, όπως λέει ο επιχειρηματικός γκουρού, Ramit Sethi. Ο οποίος είναι επίσης ιδρυτής των πλατφορμών “I Will Teach You to be Rich” and GrowthLab.com.

«Όταν ακούω επιχειρηματίες να λένε ότι είναι καταπιεσμένοι, τις περισσότερες φορές αν ψάξουν μέσα τους θα βρουν την αιτία. Είναι η ανικανότητα να βάλουν όρια» λέει ο Sethi.

«Αν ρίξετε μια ματιά σε αυτό που κάνουν οι επιχειρηματίες, θα δείτε ότι πολλές φορές πράττουν πράγματα που δεν πρέπει να κάνουν», τονίζει ο ίδιος μιλώντας στο CNBC και εξηγεί: Τις πρώτες ημέρες ένας ιδρυτής έχει όντως πολλές ευθύνες. Πρέπει να σαρώνει σε όλα τα επίπεδα. Από το να στέλνει emails μέχρι το να μιλά με πελάτες. Αλλά καθώς η επιχείρηση σας μεγαλώνει, θα πρέπει να μάθετε να μην το κάνετε αυτό.

Η λύση, σύμφωνα με τον Sethi, είναι συγκεκριμένη: Πρέπει να φτιάξεις μια λίστα με τις απαραίτητες αρμοδιότητες που θα έχεις. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα. Ειδικά όσο η επιχείρηση μεγαλώνει. Με αυτόν τον τρόπο το πρόγραμμα σου θα μπει σε μια τάξη. Και το στρες θα μειωθεί, αφού πλέον θα προλαβαίνεις χρονικά να κάνεις τις δουλειές σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βίντεο με τα 8,8 εκατ. views: Ο Steve Jobs αποκαλύπτει πως προέκυψε η ιδέα για το iPhone

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 5 =