αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ απλή ερώτηση που κάνει ο Elon Musk για να καταλάβει αν κάποιος λέει ψέμματα σε μια job interview

Η απλή ερώτηση που κάνει ο Elon Musk για να καταλάβει αν κάποιος λέει ψέμματα σε μια job interview

Είναι ένα φαινόμενο που βλέπουμε πολύ συχνά: Αρκετοί από τους υποψήφιους που πάνε σε μια συνέντευξη για δουλειά, λένε ψέμματα για κάτι που αφορά τους ίδιους ή το βιογραφικό τους. Σύμφωνα με τον Ron Friedman, έναν βραβευμένο κοινωνικό ψυχολόγο και συγγραφέα του “The Best Place to Work”, ένα επιβλητικό 81% των ανθρώπων λένε ψέμματα κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Elon Musk κάνει μια απλή ερώτηση, στις Job Interviews. Με στόχο να καταλάβει αν κάποιος υποψήφιος λέει ψέμματα. «Ποια είναι τα πιο δύσκολα προβλήματα που έχεις συναντήσει και πως τα αντιμετώπισες;».

Μιλώντας στο World Government Summit  στο Ντουμπάι, ο ιδρυτής των Tesla και SpaceX τόνισε ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική ερώτηση. Αλλά πως καταλαβαίνει τους ψεύτες; «Οι άνθρωποι που λύνουν πραγματικά το πρόβλημα, ξέρουν ακριβώς πώς το επιλύουν» εξήγησε ο Musk. «Ξέρουν τις λεπτομέρειες» συμπλήρωσε. Αυτοί οι υποψήφιοι είναι σε θέση να μιλήσουν σε βάθος για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και τις στρατηγικές που χρησιμοποίησαν.

Αντίθετα, όσοι προσποιούνται ότι είναι problem-solvers, δεν μπορούν να περιγράψουν τα όσα έκαναν. Μπορεί να το πάνε μέχρι ένα σημείο, αλλά μετά θα «κολλήσουν». Όταν οι υποψήφιοι δεν μπορούν να μιλήσουν αναλυτικά, τότε ο Elon Musk και η ομάδα του καταλαβαίνουν ότι… κάτι δεν πάει καλά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 13 =