αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ άλλη πλευρά: Τα 2 πράγματα που αν τα πιστεύεις τότε δεν κάνεις για leader

Η άλλη πλευρά: Τα 2 πράγματα που αν τα πιστεύεις τότε δεν κάνεις για leader

Είναι ο άνθρωπος που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σε μια επιχείρηση. Είτε στην επιτυχία, είτε στην αποτυχία. Μιλάμε φυσικά για τον leader, ο οποίος συνήθως αποτελεί την κορυφή του «παγόβουνου». Κοιτάζοντας το οργανόγραμμα, σίγουρα υπάρχουν leaders και σε χαμηλότερα επίπεδα μιας επιχείρησης. Για παράδειγμα, προϊστάμενοι ή διευθυντές.

Leader είναι ο ιδρυτής της Virgin, Richard Branson. Leader μπορεί να είναι και ένας διευθυντής, στο τμήμα του. Σε αυτό το άρθρο όμως, δεν θα συζητήσουμε για τα θετικά των leaders. Θα δούμε την άλλη πλευρά, έτσι όπως την καταγράφει το αμερικανικό inc.com. Δεν κάνουν όλοι για ηγέτες. Είναι σίγουρο.

Και πως μπορείς να καταλάβεις, αν κάποιος άνθρωπος δεν κάνει για ηγέτης; Υπάρχουν πολλοί παράμετροι. Αν έχει όμως τα δύο παρακάτω χαρακτηριστικά, τότε θα πρέπει αναμφίβολα να… κοιτάξει για κάποια άλλη θέση.

1- Πιστεύεις ότι όλοι πρέπει να είναι σαν εσένα

Πολλοί άνθρωποι, μόλις προωθούνται στον ρόλο του leader, βγάζουν μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Θεωρούν ότι ο δικός τους τρόπος δουλειάς είναι ο καλύτερος. Και αφού είναι ο καλύτερος, πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο. Ένας εντελώς λάθος τρόπος σκέψης. Αν είσαι πραγματικός leader, πρέπει να παροτρύνεις τους εργαζομένους σου να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές των δικών τους εαυτών. Και έτσι, μπορούν να σου φέρουν σπουδαία αποτελέσματα.

2- Πιστεύεις ότι οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να είναι φοβεροί

Οι εργαζόμενοι, τις περισσότερες φορές, δεν βρίσκονται σε μια θέση… αναγκαστικά. Είναι εκεί επειδή αγαπάνε αυτό που κάνουν και θέλουν να προσφέρουν- παίρνοντας φυσικά αυτά που τους αναλογούν. Θέλουν όμως να κάνουν τη θετική διαφορά και να εξελιχτούν. Την ίδια στιγμή, κάποιοι leaders δεν σταθμίζουν καλά τα πράγματα. Θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι βαριούνται στην δουλειά τους, δεν θέλουν να είναι καλοί σε αυτή και πρέπει συνεχώς να «αστυνομεύονται». Οι σπουδαίοι ηγέτες δεν «αστυνομεύουν» τους εργαζομένους τους, αλλά προσπαθούν να τους εμπνεύσουν, έτσι ώστε να γίνει όσο καλύτερη δουλειά γίνεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + sixteen =